Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Tro hjælper ved sygdom

Mennesker, der har kort tid tilbage at leve i på grund af dødelig sygdom, er mindre tilbøjelige til håbløshed, til at ønske sig døde eller begå selvmord.

Forskere har interviewet 160 mennesker med en forventet levetid på under tre måneder for at vurdere, om en religiøs tro eller åndelighed kunne modvirke depression og håbløshed hos dem. Patienterne blev udspurgt om symptomer på depression, fornemmelse af håbløshed, selvmordstanker, om deres sociale støtte, symptomer og evne til at klare sig fysisk. Åndelighed blev defineret som det at have en følelse af mening, en indre fred eller tro, og den styrke og trøst, som patienterne følte, de fik gennem deres religiøse overbevisning.

Patienter, som havde en stærk fornemmelse af mening og en stærk tro, havde en mindre tilbøjelighed til at have symptomer på fortvivlelse og håbløshed. Blandt de patienter, der havde tegn på depression, var der en større tendens til at ønske sig død hos de, der var åndeligt svage end hos dem, der havde en stærk tro og åndelighed.

Resultaterne peger på, at hvis man hjælper patienter til at få et åndeligt velbefindende eller at få styrket deres religiøse tro, kan det gøre dem bedre til at undgå fortvivlelse, håbløshed og psykiske smerter, således at de bedre kan kommer overens med deres død. Forskerne anbefaler, at ansatte i sundhedsvæsenet inddrager psykologiske og åndelige elementer i plejen af døende patienter, idet patienterne selv i de sidste måneder før døden har mulighed for at finde mening med og værdier i deres liv.

Kilde: The Lancet May 10, 2003; 361.

Health News 2003

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012