Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Mælkeprodukt godkendt som medicin

Verdens største producent af mælkebaserede ingredienser, DMV i Holland, har efter intensiv forskning fået godkendt flere produkter som medicin.

Det ene er mælkeproteinet peptid, som benyttes til at behandle overfladen på kød, således at der ikke kan trænge mikroorganismer ind i kødet, og dermed reduceres risikoen for, at kødet bliver angrebet af bakterier og bliver sundhedsfarligt.

Det andet nye produkt er et såkaldt C12 Peptid, som er et naturligt protein, der findes i mælken, og som er med til at reducere blodtrykket hos mennesker oplyser direktøren for DWs ernæringsdivision, Dr. Steven Braun.

»Vi har fået de japanske sundhedsmyndighedernes blå stempel til i vores markedsføring af et specielt drikkeyoughurt, at skrive på pakningen, at det hjælper til at nedsætte blodtrykket. Det er en stor landvinding, at det er lykkes. Vi ved at flere og flere mennesker lider at for højt blodtryk, og gennem mange års forskning har vi ved at separere dette protein fra mælken fundet frem til dette enestående peptid. I vores forsøg har medvirket en del mennesker med for højt blodtryk og peptidet har nedsat blodtrykket,« siger Steven Braun videre.

»Vi håber, at vi kan få godkendt produktet i andre lande end Japan. F.eks. er der i USA mere end 20 mio. mennesker, der lider af for højt blodtryk«, siger han.

Fødevarer med tilsætningsstoffer, som har en helbredende virkning, vinder frem i de store fødevareproducenters forskning og udvikling, og flere virksomheder har allerede fået myndighedernes tilladelse til at benytte stofferne og nævne det dels i markedsføringen, dels i varedeklarationen.

DMV International i Holland, er et datterselskab af et af verdens største mejeriselskaber, Campina, det næststørste andelsmejeriselskab i Holland - det største er Friesland.

»Vort selskab har i mere end 25 år forsket i proteiner og i at dele dem og finde anvendelse for dem i mange forskellige hjælpestoffer, som bruges i fødevarer med ernæringsrigtigt indhold, som kosttilskud og som hjælpestoffer i farmaceutiske produkter,« siger Dr. Braun.

Han oplyser, at DMV i dag er et af verdens førende selskaber, når det gælder forskning og udvikling af ernæringsrigtige og sundhedsforbyggende proteiner, aminosyrer og peptider fra mælk. Samtidig er man førende i verdens, når det gælder markedsføring af specialiserede tilsætningsstoffer til almindelige fødevarer samt produktion af tilsætningsstoffer til ernæringsindustrien og medicinalindustrien.

»Årligt bruger vi ca. 6,5 mio. kr. til denne forskning. Mange læger leder i dag efter effektive og sikre fødevarer, der ikke er medicin i ordets bogstavelige betydning, men har samme virksom som medicinske produkteau siger Dr. Steven Bram.

På fabrikken i Vegel (ca. 20 km nord for Eindhoven), som man nærmest kan kalde et mælkeraffinaderi - det største i sin art i verden - forskes i alle mælkens forskellige bestanddele. Selskabet får mælken som skummetmælk fra andre af moderselskabets fabrikker, og derefter går man i gang med at skille de forskellige bestanddele af mælken ud i proteiner, aminosyrer, mælkesukker, enzymer (peptider), fedt osv.

En af hovedgrupperne er produkter til den farmaceutiske industri.

Der er tale om mælkesukker og aminosyrer, hvor man separerer de forskellige aminosyrer, som har en helbredende effekt og en antibiotisk virkning over for en række sygdomme, bl.a. for højt blodtryk.

Det er også lykkedes selskabet at udskille et protein i mælkesukkeret, som kan bidrage til at stimulere menneskets immunsystem, og har dermed en »antibiotisk effekt« oplyser dr. Steven Braun.

På et spørgsmål om mulighederne for en fusion mellem Hollands to største mejeriselskaber Campina (med en årlig omsætning på ca. 28 mia. d. kr.) og med mejeriselskabet Friesland (med en årlig omsætning på 34 mia. d. kr) siger Dr. Braun, at der løbende er rygter om en sådan fusion, men endnu er der intet konkret.

Han vil dog ikke afvise, at det på længere sigt kan blive nødvendigt for de to store hollandske selskaber at gå sammen. Ikke mindst hvis Arla Foods og det finske mejeriselskab Vallio fusioner inden for en overskuelig fremtid.

»Men indtil nu klarer vi os fint i konkurrencen,« siger direktøren for ernæringsdivisionen i DMW Dr. Steven Braun.

DMV sælger produkter til omkring 80 lande og havde sidste år en omsætning på ca. fire mia. danske kroner.

Health News 2004

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012