Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

C-vitamin-mangel giver liggesår

Liggesår opstår typisk hos en person, der ligger i sengen på grund af længerevarende sygdom, bevidstløshed eller lammelse.

Trykket fra lejet giver iltmangel i huden, så der opstår et sår. Særlig udsat er huden over korsben, hofte, hæl og knæ.

Nu tyder en britisk undersøgelse på, at mangel på vitamin C øger risikoen for liggesår. Det gælder især for patienter med brud på hoften, som er særlig udsatte for at få komplicerede liggesår. De britiske læger målte mængden af vitaminer og mineraler i blodet på patienter med hoftebrud. Resultatet viste, at de, der fik liggesår, især manglede vitamin C.

Vitaminet er bl.a. vigtigt for hudens bindevæv, og det forklarer, hvorfor mangel øger risikoen for at beskadige huden.

I modsætning til mange dyr kan vi ikke selv danne vitamin C. Vi får det gennem kosten, først og fremmest via grøntsager og frugt. Grøn og rød peber, jordbær samt appelsiner og andre citrusfrugter indeholder mange C-vitaminer, hvis ikke de normale næringsværdier er væsentligt reduceret med de moderne dyrkningsmetoder.


Mega C-Syreneutral - hvis kosten ikke er dækkende, og C-vitamin skal være virksomt og uden farve-, søde-, aromastoffer og konserverinsgmidler.

Astma og kosten
En analyse har vurderet sammenhængen mellem astma og amning, fravalg af visse fødevarer i spædbarnsalderen, antioxidante vitaminer (specifikt C-vitamin), kationer fra kosten (specifikt natrium og magnesium) og omega-3 og omega-6 fedtsyrer. Der er ikke tilstrækkelige med data på nogen af de analysere kostelementer til at give formodninger om, at de kan forårsage astma. Flest data tyder på, at C-vitamin kan have med en beskyttende indvirkning på luftvejenes påvirkelighed, lungefunktion og astmasymptomer.

Kilde: Weiss, Scott T. The Rising Trends in Astma, Diet As a Risk Factor for Asthma, 1997;244-257.

Læs også:
Kosten dækker ikke vores vitaminbehov
Mega C vitamin - mere info
Mega C vitamin
C-vitamin er med til at forebygge hjertesygdom
Ti ting, du kan kurere med C-vitamin
C-vitaminer holder sædkvaliteten i top
C-vitamin mod ledegigt

Health News 2005

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012