Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Light-produkter får os til at spise mere

Det er som med light-cigaretterne. Når vi spiser den fedtfat­tige sovs eller de magre mælkeprodukter, ja så spiser vi tilsvarende mere. Dermed risikerer vi at få endnu flere ka­lorier indenbords, som når de traditionelle mere fedtrige fødevarer er på middagsbordet. Det viser en undersøgelse lavet af Fødevaredirektoratets Ernæringsafdeling.

Læge Lars Ovesen, leder af Ernæringsafdelingen, er af den opfattelse, at denne "overspisning" kan være en af årsagerne til, at danskerne bliver tykkere og tykkere, selvom vi spiser min­dre fedt, som ernæringsforskerne anbefaler.

Udviklingen overalt i samfundet går i ret­ning af større og større portio­ner - eksempelvis hos landets burgerrestauranter, hvor sodavandene og pommes frites-portionerne bliver større og større. Denne tendens slår tilsyneladende også igennem i de private husholdninger.

De nuværende officielle kostråd siger kun noget om, hvad vi skal spise. Vi må nok konkludere, at det tilsynela­dende ikke er tilstrækkeligt. Ernæringsforskerne må i høje­re grad også fortælle folk, hvor meget de skal spise.

"6 om dagen"-kampagen vi­ser, at budskabet om 600 gram frugt og grønt er slået godt igennem i befolkningen - selv hos børnene. Hvis man fastsatte mængder for alle kostgrupper, bliver det mere konkret og dermed lettere at efterleve ude i de danske køk­kener," siger Lars Ovesen.

For at kortlægge danskernes kostvaner, er det ikke kun nødvendigt at vide, hvad vi spiser, men også hvor meget vi spiser. Derfor har Fødevaredirektoratet bedt 180 børn og voksne veje alt, hvad de spiste og drak i fire dage.

Resultaterne viser, at portionsstørrelserne er blevet større med tiden, også når det gælder de fedtfattige varianter af forskellige fødevarer.

Læs mere i Berlingske Tidende 5. januar 2009.

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012