Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Granatæbleekstrakt er sikkert!

Forskere har påvist, at ellagitannin-holdigt granatæbleekstrakt er et sikkert og effektivt middel til at give antioxidant-spejlet hos mennesker et skub i den rig­tige retning.

To forsøg - begge med deltagelse af overvægtige - har bekræftet, at det er sikkert og bivirkningsfrit at indtage ellagitannin-holdigt granatæbleekstrakt. Desuden påviste forsøgene en signifikant reduk­tion i blodets indhold af thiobarbiturinsyre-reaktive stoffer (TBARS) - stoffer, som har en sammen­hæng med sygdomme i hjerte-/karsystemet. Disse forsøgsresultater blev offentliggjort i tidsskriftet Journal of Agricultural Food and Chemistry.

Ifølge forfatterne findes der produkter med granatæbleekstrakt i form af kosttilskud, men hidtil er der ingen forsøg, der har påvist, at produkterne er sikre til indtagelse for mennesker.

Granatæbler, som har et højt indhold af antioxidanter, er sat i forbindelse med et sundere hjerte, men en voksende mængde forsøgsresultater tyder på, at frugten også kan beskytte mod prostata­kræft og bremse tabet af ledbrusk ved leddegigt.

Disse antioxidanter - specielt ellagitannin-stoffer som punicalaginer og punicalliner - udgør halv­delen af frugtens antioxidante kraft, som angiveligt er årsagen til dens sundhedsfremmende egen­skaber.

Kilde:
D. Heber, N.P. Seeram, H. Wyatt, S.M. Henning, Y. Zhang, L.G. Ogden, M. Dreher, J.O. Hill: Safety and antioxidant activity of a pomegranate ellagitannin-enriched polyphenol dietary supplement in overweight individuals with increased waist size. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 28. november 2007, bind 55, nr. 24, s. 10050-10054.

Health News 2008

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012