Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Lycopen og risikoen for myocardie-infarkt i EURAMIC-forsøget

Sygdomme i hjertets kranspulsårer er fortsat en af de hyppigste årsager til dødsfald i de industriali­serede lande. Forskningsresultater tyder på, at iltningsfremkaldte ændringer i LDL-kolesterolet fremmer udviklingen af åreforkalkning, og at antioxidante vitaminer kan hæmme iltningen af LDL og mindske denne udvikling.

Det heromtalte multicenter-forsøg vurderede sammenhængen mellem fedtvæv-koncentrationer af beta-caroten, alfa-caroten og lycopen og risikoen for akut myocardie-infarkt. Deltagere var personer med myocar­die-infarkt og tilsvarende kontrolpersoner fra 10 forskellige lande i Europa.

Der var en signifikant, omvendt sammenhæng mellem fedtvævets koncentration af lycopen og risi­koen for akut myocardie-infarkt. Denne risiko lå 48% lavere i den gruppe af forsøgspersoner, som havde en lycopen-koncentration i den 90. percentil sammenlignet med gruppen i den 10. percentil.

Når Lycopen skal være praktisk, virksom og prisgunstig

Selvom koncentrationen af hhv. beta- og alfa-caroten synes at have en beskyttende indvirkning, når de blev vurderet separat, var sammenhængen langt mindre efter kontrol for kendte risikofaktorer for myocardie-infarkt.

”Vi kan konkludere, at lycopen – eller en nært beslægtet, almindelig kostkilde – kan bidrage til grønsagers beskyttende indvirkning mod myocardie-infarkt”.

Kilde:
Kohlmeier, L, Kark, J.D., Gomez-Garcia, E., Martin, B.C., Steck, S.E., Kardinaal, A.F.M., Ringstad, J., Thamm, M., Masaev, V., Riemersma, R., Martin-Moreno, J.M., Huttunen, J.K. og Kok, F.J. Am J Epidemiol, 146:618-626, 1997. 

Health News 2008

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012