Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Tranebær kapsler mod urinvejsinfektion og forhøjet blodtryk

Ny behandling af urinvejsinfektioner.  Urinvejsinfektioner er en stor plage art-traenebaerfor mange, især kvinder, og kan være vanskelige at behandle. Behandlingen består traditionelt i ordinering af antibiotika i forsøget på at dræbe bakterierne og sterilisere urinen. Men infektionen kan ofte dukke op igen efter kort tid; det betyder mere antibiotika og måske øget modstandskraft hos bakterierne. I det sidste tilfælde bliver behandling særdeles besværlig.

Naturmedicinsk alternativ.  I forrige århundrede opdagede tyske forskere, at udskillelsen af hippurinsyre igennem urinen øges, hvis man spiser tranebær. Hippurinsyre er en bakteriehæmmende substans, bl.a. over for colibakterier, som er en hyppig årsag til urinvejsinfektioner.

Phyto Tranebær kapsler - når tranebær skal være bedst, mest praktisk og uden sukker og tilsætningsstoffer.

Tranebærs evne til at gøre urinen sur og dermed bakteriefri blev senere påvist af de amerikanske forskere Blatherwick og Long (J Biol Chem 57: 815, 1923), der gav deres forsøgspersoner friske tranebær. Resultatet var en mærkbar forøgelse af den totale syreudskillelse i urinen (udskillelsen af hippurinsyre steg fra 0,77 til 4,74 gram).

Senere undersøgelser viste mindre overbevisende resultater, men grunden må her findes i, at forskerne brugte tranebær tilsat sukker i deres undersøgelser, og sukker er netop en vigtig faktor i udbredelsen af colibakterier.

Tranebærsafter ikke egnede.  Tranebær er sure og bitre, og derfor har man i USA, hvor brugen af tranebær mod urinvejslidelser har en lang tradition, brugt safter, sødet med raffineret sukker. Men det er som nævnt »guf« for bakterierne og gør behandlingen langt mindre effektiv. Derfor er det en kraftig forbedring, at tranebær i Danmark nu kan købes som kapsler uden sukker i Natur-Drogeriets Phytourte-serie.

En effektiv behandling.  Stofferne i tranebær forhindrer populært sagt bakterierne i at hæfte sig til cellevæggene i urin vejene og formere sig; de skylles så at sige væk, før de kan forårsage en infektion. Dermed bidrager Tranebær kapsler i væsentlig grad til, at sygdomsgrundlaget fjernes. En anden god virkning er, at Phyto Tranebær kapsler modvirker dårlig urinlugt ved at begrænse dannelsen af ildelugtende ammoniak (Kraemer, R. J., Southwestern Med 45:211, 1964). 

Meget tyder også på, at de kan modvirke tilbagevendende urinvejssten (Zinsser, H. H., NY State J Med 68:3001,1968).

Behandlingen af urinvejsinfektioner er ofte langvarig. Phyto Tranebær kapsler kan tages sammen med anden medicin i en langtidsbehandling. Behandlingen bør fortsatte 2-3 uger, efter at symptomerne er ophørt for at forhindre tilbagefald, eventuelt kan behandlingen fortsættes endnu længere, hvis man har særlig disposition for sygdommen eller er udsat for belastninger fra det omgivende miljø.

Phyto Tranebær kapsler forhandles i dåse med 90 kapsler (500 mg), og doseringen er 1 kapsel morgen og aften, i svære tilfælde 2 kapsler, 3 gange daglig, eventuelt sammen med Urte-Pensil kapsler, der er virksom over for de fleste former for betændelse.

Sidste! Regelmæssig indtagelse af sukkerfri tranebærsaft kan medvirke til at kontrollere blodtrykket, viser nye forskningsresultater.

Formålet med forsøget var at måle virkningen af i en periode på otte uger at drikke sukkerfri tranebærsaft (eller placebo) som led i en kontrolleret kost.

Resultaterne blev præsenteret på en plakat på American Heart Associations konference High Blood Pressure Research 2012 Scientific Sessions.

Phyto Tranebær kapsler kan købes på apoteker, hos materialister og i helsekostforretninger.

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012