Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Progræs olie kapsler

Mange forskellige faktorer kan ligge bag forstyrrelser i urinblærens funktion hos både mænd og kvinder, børn og voksne, f. eks. nervøsitet, irritationer som følge af betændelse og ikke mindst den svigten, der ofte optræder hos ældre mænd i prostatas (blærehalskirtlens) funktion.

Det har hidtil været begrænset, hvad man har ment, der kunne gøres for at hjælpe mennesker med sådanne vanskelige og stærkt generende vandladningsproblemer, men i de senere år er først og fremmest i Østrig og Tyskland 10.000'er blevet hjulpet effektivt takket være endnu et af naturens egne lægemidler, nemlig de små grønne, velsmagende Progræs-græskarkerner.

Progræs-græskarkerner har i over 80 år været dyrket i Steiermark i den sydlige del af Østrig (den latinske betegnelse er  Cucurbita pepvar. Styriaca)  og har i generationer været brugt som et traditionelt helsemiddel af både mænd og kvinder med urinblærevanskeligheder. Samtidig har de været anvendt som et næringsmiddel af høj biologisk værdi. Sygdomme forbundet med vandladningen som f.eks. prostatahypertrofi (forstørret prostata) er her praktisk taget ukendte.

Dette forhold fik en gruppe østrigske videnskabsmand til at interessere sig for græskarkernernes terapeutiske muligheder for nærmere at efterprøve de mange lovprisninger af græskarkernernes forbløffende egenskaber, der efterhånden forelå.

De undersøgte derfor i slutningen af 1970'erne i en periode på ca. 8 uger en gruppe patienter, der led af vandladningsproblemer. Behandlingen bestod alene i at give patienterne et tilskud til den daglige kost af et specialbehandlet græskarpræparat som Progræs olie kapsler, et produkt, der i følge forskerne bevarer alle græskarkernernes naturlige kvaliteter.

Resultaterne forbløffede forskerne: Der var tale om en klar og væsentlig forbedring for hovedparten af patienternes vedkommende. De skriver i konklusionen til deres rapport: »Disse - for os selv delvis overraskende - resultater gør, at vi med god samvittighed kan anbefale græskar som et middel til fjernelse af vandladningsforstyrrelser, især ved prostatahypertrofi«.

Hele græskarkerner regulerer urinblærens funktion, længe før der opstår problemer. De styrker urinblærens muskler, giver dem deres fleksibilitet tilbage, og frem for alt forbedrer de koordinationen af reflekserne mellem lukkemusklerne og pressemusklerne i urinblærens væg.

Hvad er forklaringen på, at græskarkerner har disse virkninger? Forskerne mener, at det først og fremmest skyldes indholdet af aminosyren citruilin eller rettere samspillet mellem denne og de andre værdifulde stoffer i kernerne, ikke mindst vitamin E.

Af disse grunde kan græskarkerner anvendes til behandling af lidelser i prostata og som et forebyggende middel over for blære- og nyrelidelser såvel som et ikke-irritationsfremkaldende vanddrivende middel.

Analyse af hele Progræs-græskarkerner uden sukker. 100 g indeholder:

Protein ca. 29 g, 

Fedt ca. 48 g (heraf ca. 50% flerumættede fedtsyrer), 

Kulhydrater ca. 15 g, 

Energi ca. 2320 kJ eller 553 kcal.

art-graeskarDesuden er fundet følgende stoffer:
Phytosteriner (derunder beta-sistoterin sammen med 6 andre steriner),
Vitaminer (deraf ca. 20-30 mg vitamin E),
Aminosyrer (især citrullin),
Essentielle sporeelementer (Fe, Mn, Zn, Cu, Se),
Cucurbitacin.

Græskarkerneolie
Takket være det store indhold af enkelt- og flerumættede fedtsyrer, phytosteroler og E-vitamin er græskarkerner i stand til at sænke kolesterolindholdet i blodet og kan derfor anvendes i behandlingen af prostataproblemer, nervøs blære, kredsløbslidelser, muskelatrofi og mave/tarmproblemer. Velsmagende græskarkerner og græskarkerneolie fra Steiermark i Østrig har dermed vist sig ikke kun at være et godt indslag i den daglige kost. Det er også med til at sikre, at du kan genopbygge dit gode helbred og bevare det.

Til fremstillingen af Progræs olie kapsler medgår kun kerner, der er blevet dyrket på den mest omhyggelige måde. Der er streng kontrol med dem, fra de bliver sået, til de bliver høstet (høstes med hånden). Særligt erfarne landmænd dyrker græskarkerner i specielle områder uden nogen anvendelse af kemiske elementer. Omhyggelig sortering (håndsortering) efter høsten, dobbeltrensning uden kemiske substanser garanterer et produkt af en høj og ensartet kvalitet.


Progræs kerner (forhandles også i ØKOLOGISK KVALITET) og kapsler importeres af Natur-Drogeriet A/S og forhandles af materialister og helsekostforretninger.

Tip: Søg også på ordet græskar

I. Nitsch-Fitz, R, Egger, H., og Maruna, H.: DR.MED 3/5 (1979) 38.

Referencer:
Auer, W: Der Landarzt 38 (1962) 372
Devrient,W: Heilkunde - Heilwege 9 (1959)1-8
Tutsch, G.R.: Der praktische Arzt 4 (1976) 725
Weinkamer, E.: Physikalisch-diätetischeTherapie 9 (1964)
Schuster, W: Der Ölkürbis (Cucurbita pepo 1), Parey Verlag
Berlin/Hamburg 1977, p. 17,18.
Schmitz, B.: Medizin Heute 17/4 (1969)114
Salamon, H.-R.: Terapiewoche 19/26 (1969)1187
Mohr, H.: Münch. med. Wschr 112 (1970) 858
Sochar. T.: Dtsch. med. Journ 20/3 (1969)
Lütgen,Th.: Dtsch. med. Journ 2/9 (1970)