Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

AMD-risikoen kan mindskes med solbriller og antioxidanter

Et nyt forsøg tyder på, at man ved at beskytte øjnene mod solens stråler (ved at bruge solbriller og/eller hat) og spise store mængder af antioxidanter i statistisk signifikant grad kan reducere risikoen for at udvikle AMD (aldersbetinget makulær degeneration), en af de væsentligste årsager til blindhed.

Britiske forskere undersøgte 4.400 ældre mennesker, der deltog i European Eye Study, for tegn på sygdommen, som gør, at synet bliver uskarpt. Forskerne estimerede også sollyspåvirkningen i løbet af forsøgspersonernes levetid og målte deres blodindhold af antioxidanter, bl.a. C-vitamin, E-vitamin, zeaxanthin og zink.

Blandt de forsøgsdeltagere, der havde det laveste, kombinerede blodindhold af antioxidanter, var der en signifikant øget risiko for at udvikle AMD, hvis man havde været udsat for påvirkning fra sollys.

Selvom resultaterne ikke entydigt viste, at sollys forårsager AMD, bemærker forskerne, at resultaterne rent faktisk tyder på, at for at beskytte synet "bør befolkningen generelt anvende øjenbeskyttelse og følge kostanbefalingerne for de vigtigste antioxidante næringsstoffer".

Læs også:
Lutein Complex modgår makulær degeneration
Ti ting, du kan kurere med C-vitamin
Vitamin E og grå stær
Ginkgo hjælper øjenlidelse hos ældre
Grå stær og aldersbetinget makulær degeneration
Makulær degeneration - antioxidanter giver et sundt syn
Zink bremser udbredt øjensygdom

Kilde:
Fletcher AE, Bentham GC, Agnew M, et al. Sunlight exposure, antioxidants, and age-related macular degeneration. Arch Ophthalmol, oktober 2008;126(10):1396-403.

Health News 2010

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012