Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Mælkefedt kan give tarmsygdom ved at ændre bakterieflora

Mættet mælkefedt, som findes i mange forarbejdede fødevarer i den vestlige verden, kan ændre tarmens økosystem, og det øger risikoen for betændelse i tarmen, advarer forskerne.

Resultaterne kan måske være med til at forklare, hvorfor immunrelaterede lidelser som colitis er blevet mere almindelige i de vestlige lande i løbet af det sidste halve århundrede. I Nature skriver et team af amerikanske forskere, at indtagelse af en kost, der har et højt indhold af mættet mælkefedt, giver et "boom af dårlige bakterier" i tarmen - og det fører til øget betændelse og en højere risiko for at udvikle tarmlidelser hos nogle personer.

"Vi har påvist, hvordan tendensen i mange samfund til at spise en vestligt inspireret kost potentielt kan vælte den gensidige balance mellem vært og mikrobe, så det er let for sygdomme at udvikle sig", siger professor Bugene Chang fra University of Chicago, forsøgets leder.

Forskerteamet påviste, at koncentreret mælkefedt, som findes i store mængder i forarbejdede fødevarer og slik, ændrer sammensætningen af bakterier i tarmene ved at fremme væksten af skadelige tarmbakterier. Sådanne ændringer forstyrrer den skrøbelige balance mellem mikroberne og immunforsvaret, hvilket fører til ukontrollerede immunreaktioner, som kan beskadige vævene og være svære at bremse, lyder det fra forskerne.

"Dette er den første pålidelige mekanisme, der viser trin for trin, hvordan vestlig kost medvirker til den fortsatte stigning i antallet af tilfælde af tarmbetændelse ", siger Chang. "Vi ved, hvordan visse genetiske forskelle kan øge risikoen for disse sygdomme, men at gå fra en øget risiko til egentlig udviking af sygdommen synes at kræve en katalysator - og det KAN være vores ændrede livsstil".

Kilde:
Devkota S, Wang Y, Musch MW, Leone V, Fehlner-Peach H, Nadimpalli, Antonopoulos DA, Jabri B, Chang EB. Dietary-fat-induced taurocholic acid promotes pahtobiont expansion and colitisin I/10-/-mice.

Health News 2012

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012