Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

CarniMax og omega 3 nedbryder fedt og opbygger muskler

Såvel L-Carnitin Crystallin som L-Carnitin-tartrat er stabile under normale fremstillingsforhold og anses for at være producent- og forbrugervenlige, alt efter om råvaren skal anvendes som pulver, kapsler eller tabletter.

Vores gener bestemmer, hvad kroppen har brug for af ernæring. Og netop dét er vores største problem, for vi har stadig stenaldergener her i vores højteknologiske verden med for store krav, for meget stress - og en kost, der ikke passer til kravene.

Det er især kritisk, at kød udgør en mindre og mindre del af vores mad - og at det kød, vi spiser, er fyldt med usunde omega 6-fedtsyrer på grund af moderne husdyrhold. Det fører til, at mennesker i alle aldre kommer til at mangle to livsnødvendige stoffer: L-Carnitin og omega 3-fedtsyrer.

Følgerne af denne mangel er nedsat præstationsevne, kropslig og mental udmattelse, for dårlig fedtomsætning, forhøjet fedtaflejring i vævet, større tilbøjelighed til at få infektioner og forhøjet blodfedtværdi.

Gør man ikke noget ved denne mangel, kan det føre til en betydelig sundhedsrisiko. Især vegetarer er specielt i farezonen, fordi de udelukkende spiser planteføde og dermed kommer til at mangle L-Carnitin. Da kroppen ikke er i stand til selv at afhjælpe manglen på L-Carnitin og omega 3-fedtsyrer, må stofferne tilføres kroppen udefra.

L-Carnitin og omega 3-fedtsyrerne forstærker hinandens virkning. De sørger for et sundt stofskifte og en afbalanceret energiomsætning i menneskekroppen, som især uden carnitin ikke er i stand til at holde "forbrændingsanlægget", mitochondrierne, kørende. Det nye kombinationspræparat griber positivt regulerende ind i kroppens egen proces og sørger for, at mennesker i alle aldre kan bevare deres gode helbred. Det øger musklernes ydeevne, fremmer restitutionen efter overanstrengelse - og giver kroppen og sjælen den tabte kraft tilbage hurtigt.

Prof. Dr. H. Böhles fra Universitetsklinikum i Frankfurt siger: "Carnitin medvirker til at producere energi i kroppen. Hvor meget energi afhænger af, hvor meget carnitin der findes i musklerne."

Et forsøg foretaget af Dr. M. A. Giamberardino fra universitetet i Chieti/Padua i Italien har vist, at L-Carnitin beskytter ikke blot sportsfolk, men også utrænede, sunde mennesker mod muskelsmerter. Musklerne kan nemlig klare en større belastning med L-Carnitin, man får langt mindre ondt efter overbelastning, og smertegrænsen forhøjes.

Dette resultat blev underbygget af et nyligt offentliggjort forsøg foretaget af prof. Dr. W. J. Krämer fra Ball State University i Muncie, USA. Forebyggelsen af muskelsmerter kan blive endnu bedre, hvis man kombinerer L-Carnitin med et omega 3-koncentrat. De "usunde" omega 6-fedtsyrer, som findes i vores mad, fremmer betændelsesreaktioner, mens omega 3-fedtsyrerne virker målrettet mod disse omega 6-fedtsyrer og samtidig forøger virkningen af L-Carnitin.

Ved at øge kroppens nedbrydning af fedt sørger L-Carnitin og omega-3 fedtsyrer for at vedligeholde en sund kropsvægt. Professor Böhles siger: "Carnitin transporterer fedtsyrer fra blodet ind i muskelcellerne. Der omdannes de til energi. Uden L-Carnitin samler fedtet sig i vævene." Denne egenskab er specielt vigtig for overvægtige, da Carnitin smelter overflødigt kropsfedt ved at øge forbrændingen.

I et forsøg ved universitetet i Leipzig har man påvist, at L-Carnitin øger fedtforbrændingen med 37% og dermed mindsker indholdet af det farlige fedt (triglycerider) i blodet betydeligt.

Endnu en positiv virkning ved det nye kosttilskud er, at det styrker hjertet og kredsløbet samt blodets evne til at flyde og er dermed med til at sikre, at alle organer får tilstrækkeligt med ilt. Desuden understøtter det kroppens immunforsvar.

Professor Böhles tilføjer: "Giftstoffer, som dannes i hjertet på syge mennesker, kan fjernes ved hjælp af carnitin. Her bør bemærkes, at L-Carnitin, i og med at også det dannes af kroppen selv, ikke har nogen bivirkninger."

L-Carnitin er specielt vigtigt for sportsudøvere til såvel muskelopbygning som fedtforbrænding - men kan også gavne alle andre, der har brug for meget energi eller er udsat for stor kropslig eller mental belastning.

Flere undersøgelser har vist, at L-Carnitin kan øge kropsstyrken og udholdenheden med op til 20%. Et forsøg foretaget af prof. Dr. P. Walter fra universitetet i Basel, hvor seks utrænede cyklister deltog i tre på hinanden følgende tests, viste en tydelig stigning i præstationsevnen efter indtagelse af L-Carnitin. Denne præstationsøgning er en form for "indre træningseffekt".

Men carnitin er ikke blot uundværligt for unge og midaldrende - også ældre kan have stor gavn af stoffet langt op i alderen. For L-Carnitin vedligeholder alle - kropsligt og mentalt. Evnen til at formulere sig, følesansen og koncentrationsevnen bevares, og alderdommens sygdomme forebygges. Det gør det muligt for ældre at tage aktivt del i livet. Også gravide og ammende, som har et stærkt forhøjet behov for L-Carnitin og for flerumættede omega 3-fedtsyrer til børnenes udvikling, har gavn af kosttilskud med disse stoffer, viser undersøgelser.

Praktiserende læge, Dr. Wolfgang Grebe, docent i sportsmedicin ved universitetet i Kassel siger: "Den forbedrede fedtforbrænding fungerer kun, hvis man samtidig bevæger sig mere. Og her drejer det sig ikke om, hvor hårdt man går til værks, men snarere om at dyrke motion på regelmæssig basis. Alt efter alder kan man gå, vandre, jogge, cykle, gøre gymnastik, danse, svømme, dyrke vandaerobics eller lignende. Når kroppens energi er brugt, går carnitinet i gang med fedtreserverne og transporterer fedtsyrerne ind i mitochondrierne, som er kroppens "kraftværk". Der bliver fedtet forbrændt og omdannet til energi."

Styrketræning uden smertende muskler - det er noget af det, carnitin kan. Med det nye præparatet CarniMax kapsler er det lettere at løbe sig fra stress.


Health News 2007

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012