Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Nødder forebygger diabetes og gør meget godt for hjertet

Ifølge en undersøgelse offentliggjort i JAMA, kan nødder forebygge type 2-diabetes.

Over 16 år har forskerne fulgt cirka 84.000 kvindelige sygeplejersker i 11 af USA’s stater.

Ved at indtage ca. 28 gram nødder mindst fem gange om ugen, nedsættes risikoen for at udvikle diabetes med 27 procent sammenlignet med de kvinder, som kun sjældent eller aldrig spiser nødder. Ved at spise det samme kvantum nødder 1-4 gange om ugen nedsættes risikoen for at udvikle type 2-diabetes med 16 procent Ifølge undersøgelsen kan det at spise mindst 140 gram jordnøddesmør om ugen reducere risikoen for diabetes med 21 procent sammenlignet med dem som aldrig eller kun sjældent spiser jordnøddesmør.

Det umættede fedt i nødder har ifølge undersøgelsen også vist sig nyttigt i forhold til at forebygge hjertesygdomme.

Nødder er gode for hjertet
Det halve af en nød er fedt. Men det er det sunde fedt. Så hvis vi spiser 150 gram nødder om ugen, kan vi nedsætte vores risiko for at få blodpropper og dø en pludselig hjertedød, siger Hjerteforeningens sundhedschef, overlæge dr. med. Lars Ovesen.

"Danskerne spiser alt for få nødder. I gennemsnit to gram om dagen. Kun ti procent af os spiser nødder mere end en gang om ugen. Men vi bør spise ti gange så mange, dvs. 20 gram nødder om dagen, siger Lars Ovesen, sundhedschef i Hjerteforeningen. - For nødder er gode for hjertet. De nedsætter risikoen for hjertesygdom og især for at dø af hjertestop.

Nødder indeholder stoffer som stabiliserer hjerterytmen nedsætter fedtindholdet i blodet nedsætter blodtrykket modvirker blodpropper og pludselig hjertedød.

Læs også:
Magnesium - kvindernes mineral?
Magnesiummangel
Magnesium
Magnesium kan nedsætte risikoen for hjertesygdom
Magnesium hjælper syge hjerter
Mega Magnesium - mirakel mineral
Magnesium nyttig også i høje doser

Health News 2005

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012