Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Nødder og mandler beskytter hjertet

To undersøgelser, som netop er blevet offentliggjort i Journal of the American Medical Association har vist, at hvis man spiser E-vitaminrige fødevarer som f.eks. nødder, kan man holde hjernen i form og reducere risikoen for at udvikle Alzheimer’s Sygdom. Endnu mere bemærkelsesværdige er nye data, der stammer fra Physician’s Health Study - en undersøgelse af 21.000 mænd, som startede op i begyndelsen af 1980’erne. Disse undersøgelsesdata viser, at mænd, som spiser 30 g nødder mindst to gange om ugen, har en 30% lavere risiko for at dø af hjertesygdom end mænd, som stort set aldrig spiser nødder. Og selvom nødder har et højt fedtindhold, så sætter de sig ikke nødvendigvis på sidebenene. Forskere fra Loma Linda University har for nylig fundet ud af, at mennesker, som spiser en portion mandler dagligt, ikke har kunnet konstatere en vægtøgning af betydning.

Mandler - hjertevenlige E-vitaminer og fedtsyrer
Mandlen er gram for gram den mest næringsstofholdige nød overhovedet. Den nyligt offentliggjorte Dietary Guidelines for Americans 2005 opfordrer de amerikanske borgere til at spise energirige fø­devarer - dvs. fødevarer, hvor man først størst mulig næringsværdi ud af de kalorier, man har indta­get. En portion mandler (ca. 30 g, hvilket svarer til en håndfuld), indeholder kun ca. 164 kalorier, men er rig på flavonoider og er en fremragende kilde til E-vitamin og magnesium samt protein og fibre. Desuden indeholder de hjertevenlige, enkeltumættede fedtsyrer, kalium, kalk, fosfor og jern.

Mandler indeholder nyttige antioxidanter. Blot en håndfuld mandler indeholder tre fjerdedele af den anbefalede dagsdosis E-vitamin, en vigtig antioxidant, og har desuden et højt indhold af proteiner.

Spis nødder og mandler, og få det bedre!

Health News 2005

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012