Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Flere syge af frugt og grønt

Flere og flere danske bliver syge af at spise bakteriefyldt frugt og grønt fra udlandet

Gode forbrugerråd

Importerede grønsager:
Det er en god ide at varmebehandle alle grøntsager, det vil sige blanchere dem eller stege dem kort panden, så alle, eventuelle bakterier dør

Importeret frugt:
Vær særlig opmærksom på at rense og skylle frugten grundigt

»I USA regner eksperter med, at frugt og grønt nu er en større kilde til fødevareforgiftninger end kød. Der er vi slet ikke nået til i Danmark, men både importørerne og forbrugerne skal være opmærksomme på: at frugt og grønt kan bære på sygdomme,« siger biolog Steen Ethelberg fra SSI.

Problemet med mange importede grønsager er, at de nogle gange er produceret under hygiejniske standarder end de danske. De kan være forurenet gennem for eksempel vandingsvand, der har tjent andre formål, før det hæl des ud over afgrøderne.

»Blandt andet derfor bør mini-majs fra Thailand ikke spises rå, men have et opkog eller steges så eventuelle bakterier dræbes,« siger Steen Ethelberg og råder forbrugerne til at være særlig opmærksomme på at skylle og rense importeret frugt og grønt ordentligt.

Men det er ikke nok at lægge ansvaret over på forbrugerne, mener Gitte Groes, fødevarepolitisk medarbejder i Forbrugerrådet. »Vi må også forlange, at de stiller krav til producenterne. De må ikke konkurrere på fødevaresikker­ hed. Og er der så fødevarer, som erfaringen viser hyppigt er smitte­ de, bør det stå på pakken, at for­ brugerne skal koge eller stege dem først og ikke spise dem råt,« siger hun.

Health News 2006

 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012