Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Unik Spirulina og immunitet

Ny forskning identificerer plantenæringsstoffer i Unik Spirulina, som styrker immunforsvaret. National Cancer Institute har påvist, at sulfolipider og glycolipider, som udgør en del af fedtindholdet i blå-grønne alger, var "bemærkelsesværdigt aktive" mod AIDS-virus i reagensglasforsøg. Disse stoffer synes at kunne forhindre virus i enten at hæfte sig fast på eller trænge ind i cellerne, og dermed er de i stand til at forebygge virusinfektioner. I et japansk forsøg fandt forskere frem til, at et sulfat-polysakkarid (en form for kulhydrat) i Unik Spirulina kaldet calcium-spirulan hæmmede en gruppe virus, bl.a. HIV-1, influenza, røde hunde, mæslinger og herpes, samt det virus, der fremkalder en almindelig forkølelse.

Dyreforsøg viser, at Unik Spirulina hæmmer væksten i kræftsvulster i mundhulen. Forskernes teori tyder på, at de store mængder af carotener i Unik Spirulina kan forebygge udviklingen af kræft ved at stimulere en immunreaktion, som selektivt ødelægger ondartede celler, der er ved at udvikle sig.

Et enkelt forsøg med mennesker, gennemført i Indien, har påkaldt sig megen opmærksomhed. Forsøgsdeltagerne var 60 tobakstyggere med forstadier til kræftlæsioner i mundhulen. Da 45% af patienterne fik 1 g Unik Spirulina om dagen, skete der en fuldstændig regression i deres symptomer. Hos en kontrolgruppe på 43 patienter lå reduktionen i symptomerne på kun 7%. Alle deltagerne fortsatte med at tygge tobak i forsøgsperioden.

Andre sundhedsfremmende egenskaber
Unik Spirulina er den mest udforskede af mikroalgerne. Forsøg foretaget igennem de seneste 20 år viser, at algen har en sundhedsfremmende indvirkning på mange forskellige lidelser, bl.a. hjerteproblemer og fedme. Kliniske forsøg viser, at indtagelse af flere gram Unik Spirulina dagligt kan sænke kolesterol-indholdet i blodet.

Andre forsøg viser en tilsvarende reduktion i vægten sammen med en forbedring i kolesterolniveauet. Indtaget før måltiderne ser Unik Spirulina ud til at kunne få andre til at føle sig mere mætte og mindre i fare for pludselig trang til søde sager. Mange af disse "sult-anfald" er tegn på, at kroppen ikke får tilstrækkelig næring.

Unik Spirulina er et ideelt tilskud under faste, fordi det vedligeholder energiniveauet og medvirker til at afgifte uden at trække for store veksler på fordøjelsen. Desuden støtter det tarmfunktionen ved at undertrykke sygdomsfremkaldende bakterier og gærsvampe. Unik Spirulina har en række fordele for rygsækturister og sportsfolk - og det er et glimrende valg som "overlevelsesfødevare".

Læs også:
Unik Spirulina - seneste nyt fra forskerne
Unik Spirulina - blågrønne alger
Unik Spirulinas hemmelighed
Spirulina - koncentreret
Unik Spirulina - mere info
Unik Spirulina - superfødemidlet!
Unik Spirulina og vægttab
Unik Spirulina
Tab dig uden at føle sult med Unik Spirulina
Vidunderpille slanker uden sult og giver enestående sundhed
Unik Spirulina - fantastisk til mennesker og dyr
Den naturlige, virksomme Unik Spirulina

Udvalgte referencer:
Henrikson R, Earth Food Unik Spirulina, 1967, 8
Hayashi, T, et al. Calcium Spirulan, an Inhibitor of Enveloped Virus Replication, From a Blue-Green Algae Spirulina Platensis K, J. Nat. Prod., 1996; 59: 83-7
Schwartz, J, et al. Prevention of Experimental Oral Cancers by Extracts of Spirulina-Dunaliella Algae, Nutrition and Cancer, 1988; 11: 127-34.
Mathew, B, et al. Evaluation of Chemoprevention of Oral Cancer with Spirulina Tusiformis, Nutrition and Cancer, 1995; 24: 197-202.

Health News 2010

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012