Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Grøn te har kræfthæmmende virkning

Grøn te er rig på plantestoffer kaldet polyfenoler. Den mest aktive gruppe af polyfenoler i grøn te er catechinerne, specielt epigallocatechin gallat (EGCG). En lang række videnskabelige beviser understøtter disse stoffers rolle i forebyggelsen af brystkræft. Ved laboratorieforsøg har polyfenoler fra grøn te og EGCG vist sig at kunne undertrykke vækst og reproduktion i menneskelige brystkræftceller. Og endnu mere interessant er det, at disse velgørende stoffer i den grønne te forsinker dannelsen af svulster i musemodeller af brystkræft og skærer ned på den samlede kræftbyrde (mængden afkræft i kroppen), når menneskelige brystkræftceller indsprøjtes i laboratoriemus.

Af andre interessante egenskaber kan nævnes, at grøn te kan hæmme produktionen af vaskulær endothelial vækstfaktor (VEGF), der afskærer blodtilførslen til svulstvækst, nedregulere østrogen receptor-alfa funktionen i brystkræftceller, reducere svulstens evne til at metastasere til andre væv og øge apoptosen (den programmerede celledød) i kræftceller.

Ét forsøg har vist, at EGCG i en dosis på 50/100 mg pr. kg legemsvægt om dagen tilsat drikkevand til hunmus hæmmede brystkræftvæksten. Efter fem uger med EGCG-behandling var vægten af brystsvulsterne reduceret med 68% hos mus, der indtog EGCG dagligt.

Men de sundhedsfremmende virkninger er ikke kun noget, der gælder for dyre- eller laboratoriemodeller. Et forsøg har påvist en 47% lavere risiko for brystkræft hos kvinder, der drikker mindst tre kopper grøn te om dagen - i forhold til de kvinder, der overhovedet ikke drikker grøn te.

Den konventionelle medicinske verden stiller spørgsmålstegn ved brugen af bioidentiske hormoner, fordi de kan øge risikoen for udvikling af kræft. Tidligere i denne artikel gennemgik vi overbevisende data, der viser de kræfthæmmende egenskaber ved østriol og naturligt progesteron.

Når man medregner den stærkt kræfthæmmende virkning, der opstår som reaktion på indtagelse af sunde fødevarer som broccoli og soja og tilskud af f.eks. D-vitamin og fiskeolie - og man samtidig undgår kræftfremkaldende fødevarer (f.eks. sukker og gennemstegt kød) - holder argumentet om, at modne kvinder ikke skal have fuldt tilskud af naturlige kønshormoner ikke længere over for videnskabelig analyse.

Referencer:
Cancer Biol Ther. December 2007;6(12):1938-43.
Cancer Lett. 8. januar 2007;245(l-2):232-41.
Breast Cancer Res Treat. Februar 2008;107(3):359-69.
J Exp Ther Oncol. November 2002;2(6):350-9.
Ann NY Acad Sci. Januar 2007; 1095:428-40.
http://www.fasebj.org/cgi/content/meeting_abstract/22/1_MeetingAbstracts/1164.3.
Int J Cancer. 10. september 2003;106(4):574-9.

Health News 2011

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012