Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Kosttilskud beskytter mod virkningerne af luftforurening

Det er veldokumenteret, at luftforurening har en skadelig indvirkning på hjertet - særligt, hvis man er udsat for store mængder af partikler fra udstødningsgas og forurening fra industrivirksomheder. Man har længe haft en mistanke om, at helbredsskader forårsaget af partikler involverer stier til inflammation og iltningsbelastning, og derfor har Isabelle Romieu fra Mexican National Institute of Public Health og hendes kolleger nu fundet frem til, at et øget indtag af omega-3 flerumættede fedtsyrer har en beskyttende, anti-inflammatorisk virkning mod luftforurening.

Til dette syv måneder lange forsøg rekrutterede man 52 plejehjemsbeboere med en gennemsnitsalder på 76,5 år, som boede i et område, hvor de konstant blev udsat for lave mængder luftbåren partikelforurening. Efter en indledende periode på tre måneder, hvor deltagerne ikke fik nogen form for tilskud, blev de inddelt i to grupper, der fik enten fiskeolie eller sojaolie i resten af forsøgsperioden.

Den gruppe, der indtog fiskeolie (som er rigt på omega-3 fedtsyrer), havde færre iltningsskader på blodlegemerne. Desuden var aktiviteten i adskillige beskyttende antioxiderende enzymer i kroppen signifikant forøget - med 49% i fiskeoliegruppen og 23% i sojaoliegruppen.

Antarktisk Krill Omega-3 kapsler - den reneste kilde til omega-3 fedtsyrer!

Læs også:
Antarktisk Krill olie kapsler med kan reducere risikoen for prostatakræft
Antarktisk Krill olie kapsler med omega-3 mindsker risikoen for øjensygdom
Antarktisk Krill olie kapsler med omega-3 hjælper patienter med kronisk hjertesvigt
Antarktisk Krill olie kapsler med omega-3 styrker kredsløbet
Antarktisk Krill olie kapsler med omega-3 beskytter mod fremskreden prostatakræft
Antarktisk Krill olie har en positiv indvirkning på hjertet hos postmenopausale kvinder
Fakta om Antarktisk Krill olie

Kilde:
Romieu I, Garcia-Esteban R, Sunyer J. et al. The effect of supplementation with omega-3 polyunsaturated fatty acids on markers of oxidative stress in elderly exposed to PM(2.5). Environ Health Perspect. September 2008;! 16(9):1237-42.

Health News 2011

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012