Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Bibelsk omtalt plante med stærke medicinske egenskaber

Også hjælp for herpes patienter
De fleste husker sikkert det sted i Biblen, hvor der fortælles om duen, der bringer Noah et olivenblad og således tegnet på, at Syndflodens vande har lagt sig.

I moderne tid har man opdaget et imponerende sundhedsrelateret stof i olivenblade, kaldet oleuropein. Oleuropein er et iridoid, en klasse af kemiske stoffer, der findes i planter. Forskerne har påvist, at oleuropein sænker blodtrykket, fremmer blodstrømmen gennem hjertets arterier, normaliserer hjerterytmen og forebygger mod muskelkramper i tarmen.

Omkring 1970 viste amerikanske undersøgelser, at stoffet calcium elenolat, der udvindes af oleuropein, har en stærkt dræbende virkning på virus, bakterier og parasitiske protozoaner.

Et nyt kosttilskud i kapselform, Phyto Olivir, der har bevaret olivenbladenes fulde medicinske kraft og indeholder 6% oleuropeosider, forhandles nu i Danmark.

Det spændende nye er, at også herpes patienter kan hjælpes med præparatet. Det anbefales videre ved kroniske træthedsproblemer i forbindelse med virusinfektioner, ved blæreinfektioner, samt ved forkølelse og influenza: Plantematerialet har været afprøvet igennem flere år i USA og har også en dokumenteret stærk virkning på hjerte/kredsløbsproblemer.

Phyto Olivir
Aktive stoffer: Oleuropein med indhold af elenolsyre.
Virkemekanisme: Elenolsyre virker dræbende på et stort antal virus, bakterier og parasitiske protozoaner. Oleuropein sænker desuden blodtrykket og fremmer blodstrømmen gennem hjertets arterier og en normal hjerterytme.
Sygdomme: Herpes, sår, betændelsestilstande; for højt blodtryk.
Bivirkninger: Ingen.

Forhandles eller skaffes gennem apoteker, materialister og helsekostforretninger.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at følgende risikogrupper tilbydes vaccine mod influenza:

  • Personer med kroniske, behandlingskrævende lunge- eller kredsløbssygdomme.
  • Personer med medfødte eller erhvervede immundefekter.
  • Personer, med andre sygdomme, hvor tilstanden ifølge lægens vurdering medfører, at influenzaen udgør en alvorlig sundhedsmæssig sig risiko.
  • Personer, der bor på plejehjem, hvor lægen vurderer, om der er behov for vaccination.

Influenza
Under influenza-epidemien 1995-96 var der en overdødelighed i befolkningen på ca. 2.800. Efterfølgende var der tale om en mindre ’underdødelighed’, der dog langt fra kunne skabe balance i dødeligheden.

Kurven viser det gennemsnitlige antal dødsfald om dagen under henholdsvis influenza-epidemien 1995-96 og året før, hvor epidemien ikke hærgede.

Ref.: Zurzuelo, A. m. fl., Vasidilator Effect of Olive Leaf, Plant med., 1991, Oct.; 57 (5): 417-19, Alche, J.D.: Cytochemichal Features Common to Nucleoli and Cytoplasmatic Nucleoloids of Olea Europaea meiocytes, J Cell Sci 1994, Fed; 107 (Pt 2): 621-9.

Health News 2005

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012