Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Bibelsk omtalt plante med stærke medicinske egenskaber

Også hjælp for herpes patienter
De fleste husker sikkert det sted i Biblen, hvor der fortælles om duen, der bringer Noah et olivenblad og således tegnet på, at Syndflodens vande har lagt sig.

I moderne tid har man opdaget et imponerende sundhedsrelateret stof i olivenblade, kaldet oleuropein. Oleuropein er et iridoid, en klasse af kemiske stoffer, der findes i planter. Forskerne har påvist, at oleuropein sænker blodtrykket, fremmer blodstrømmen gennem hjertets arterier, normaliserer hjerterytmen og forebygger mod muskelkramper i tarmen.

Omkring 1970 viste amerikanske undersøgelser, at stoffet calcium elenolat, der udvindes af oleuropein, har en stærkt dræbende virkning på virus, bakterier og parasitiske protozoaner.

Et nyt kosttilskud i kapselform, Phyto Olivir, der har bevaret olivenbladenes fulde medicinske kraft og indeholder 6% oleuropeosider, forhandles nu i Danmark.

Det spændende nye er, at også herpes patienter kan hjælpes med præparatet. Det anbefales videre ved kroniske træthedsproblemer i forbindelse med virusinfektioner, ved blæreinfektioner, samt ved forkølelse og influenza: Plantematerialet har været afprøvet igennem flere år i USA og har også en dokumenteret stærk virkning på hjerte/kredsløbsproblemer.

Phyto Olivir
Aktive stoffer: Oleuropein med indhold af elenolsyre.
Virkemekanisme: Elenolsyre virker dræbende på et stort antal virus, bakterier og parasitiske protozoaner. Oleuropein sænker desuden blodtrykket og fremmer blodstrømmen gennem hjertets arterier og en normal hjerterytme.
Sygdomme: Herpes, sår, betændelsestilstande; for højt blodtryk.
Bivirkninger: Ingen.

Forhandles eller skaffes gennem apoteker, materialister og helsekostforretninger.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at følgende risikogrupper tilbydes vaccine mod influenza:

  • Personer med kroniske, behandlingskrævende lunge- eller kredsløbssygdomme.
  • Personer med medfødte eller erhvervede immundefekter.
  • Personer, med andre sygdomme, hvor tilstanden ifølge lægens vurdering medfører, at influenzaen udgør en alvorlig sundhedsmæssig sig risiko.
  • Personer, der bor på plejehjem, hvor lægen vurderer, om der er behov for vaccination.

Influenza
Under influenza-epidemien 1995-96 var der en overdødelighed i befolkningen på ca. 2.800. Efterfølgende var der tale om en mindre ’underdødelighed’, der dog langt fra kunne skabe balance i dødeligheden.

Kurven viser det gennemsnitlige antal dødsfald om dagen under henholdsvis influenza-epidemien 1995-96 og året før, hvor epidemien ikke hærgede.

Ref.: Zurzuelo, A. m. fl., Vasidilator Effect of Olive Leaf, Plant med., 1991, Oct.; 57 (5): 417-19, Alche, J.D.: Cytochemichal Features Common to Nucleoli and Cytoplasmatic Nucleoloids of Olea Europaea meiocytes, J Cell Sci 1994, Fed; 107 (Pt 2): 621-9.

Health News 2005

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012