Naturmidler

Amizan – hjælp til allergikere

Du har måske aldrig hørt om Amizan, men for allergikere kan det være et fantastisk produkt at kende til.

Over 20 % af den danske befolkning er generet af forskellige former for allergi. Forår og sommer er sæson for pollenallergi, men hele året rundt rammes mange mennesker af astma, eksem, kløe, nældefeber, hjertebanken, fordøjelsesbesvær, psykiske problemer, træthed mv. – alt sammen lidelser, der i virkeligheden ofte er overfølsomhedsreaktioner fremkaldt af forskellige stoffer i vores omgivelser.

Allergiplagede kan få hjælp af Amizan – et middel, der er udviklet af franske allergieksperter, men det har faktisk været kendt i århundreder i den traditionelle kinesiske medicin. Præparatet er fremstillet af æggene fra en særlig vagtelrace og er kendt under navnet B. Mina-vagtelæg. Disse æg indeholder ca. 30 % flere næringsstoffer end almindelige vagtelæg.

Den videnskabelige dokumentation

Vagtelæg – der anvendes såvel skal som indhold – består af mange forskellige substanser, der er livsvigtige for mennesket, bl.a. aminosyrer og mineraler. I B. Mina-vagtelæg er der desuden et specifikt glykoprotein, der ikke forekommer i andre hønsefugles æg. Allergikere og astmatikere har en markant forhøjet produktion af et særligt stof, kaldet immunoglobin IgE. B. Mina-vagtelæg forhindrer produktionen af for meget immunoglobin IgE og dermed frigivelse af histamin (det allergiudløsende hormon).

Patienter behandlet med disse æg viste efter 2-4 måneders behandling en normalisering af tilstanden. Hos 29 af 30 patienter med forskellige allergiformer kunne de løsne fast slim.

Amizan med frysetørrede vagtelæg

Amizan – naturpræparatet i kapsler

Ved den helt nye frysetørringsmetode (lyofilisering) kan naturproduktet fås i form af kapsler, og som sådan forhandles det i Danmark af Natur-Drogeriet A/S under navnet Amizan.

Anbefalet dagsdosis er 4 kapsler morgen og middag før måltidet. I tilfælde af sæsonbestemt pollenallergi bør kuren påbegyndes mindst 2 uger, før sæsonen forventes at sætte ind. Der er ikke konstateret uønskede bivirkninger af midlet.

En stor udenlandsk undersøgelse af 10.000 mennesker i perioden 1984-89 viste, at helt op til 85 % blev symptomfrie.

Læs også
Vagtelæg er en gave til alle med allergi
Høfeber – hvad er det egentlig?
Allergi kan skyldes hudsvamp
MSM og allergier
Pollen kan være med til at lindre allergi
Tarmbakterier og allergi – er der en sammenhæng?
E-vitamin til astma- og høfeberpatienter