Naturmidler

Amizan – vagtelæg gør underværker for allergikere

Læs om Amizan kapsler med frysetørrede vagtelæg – et produkt, alle allergikere bør kende til.

Høfeber og andre allergier i luftvejene, allergi over for husstøvmider, intolerance over for forskellige fødevarer – alt sammen lidelser, der gør livet svært for mange af os. Nu kommer hjælpen – og den kommer fra et ganske særligt stof.

Amizan kapsler med frysetørrede vagtelæg til allergikere

Historien begynder ret så mystisk: En fransk fuglehandler fandt ud af, at hans kones høfeber og astmaanfald lige så stille forsvandt for til sidst at være fuldstændigt væk – uden nogen påviselig grund. Indtil han en dag opdagede, at hans kone hver morgen spiste et råt vagtelæg. Dr. Truffier, en læge, der boede i nærheden af parret, så nærmere på fænomenet, og dermed begyndte den videnskabelige videreudvikling.

Dr. Benveniste, forskningsdirektør for Immunpharmacologie de l’Allergie ved Paris’ universitet fandt ud af, at de patienter, som blev behandlet med vagtelæg, havde langt mindre immunoglobulin IgE i blodet. Det fører til en desensibilisering af cellerne, og allergi-symptomerne forsvinder. De glykoproteiner, som findes i vagtelæg, forhindrer dermed en overproduktion af IgE og standser en forhøjet udskillelse af allergi-udløsende histaminer.

I dag ved man, at ikke alle former for vagtelæg har lige stor virkning. Forskellige eksperimenter har vist, at æg fra slægten B-Mina (som holdes i frie volierer) har den største virkning. Disse æg bliver ved hjælp af lyofilisering (frysetørring) pulveriseret og fremstillet i kapselform. De virkestoffer, der findes i B-Mina-vagtelæg, sælges i Danmark under navnet Amizan.

Læs også
Vagtelæg er en gave til alle med allergi
De fire typer af allergiske reaktioner
Høfeber – hvad er det egentlig?
Margarine og allergi
Konserveringsmidler og tilsætningsstoffer kan give raske høfeber
Allergi dækker ofte over en ødelagt tarmflora
E-vitamin til astma- og høfeberpatienter
Kæledyr hjælper mod astma og allergi

Kilde
Gesundheit heute
1995.