Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

ActiVin® vindruekerneekstrakts betydning for forebyggelse af sygdom

art-activinAntioxidanter er kraftige modstykker til frie radikaler og har dermed en gavnlig indvirkning på vores helbred og forebyggelsen af sygdom, bl.a. kræft. Man mener, at de frie radikaler har indflydelse på over 100 forskellige sygdomme hos mennesker.

Proanthocyanidiner, som er naturligt forekommende antioxidanter, findes i store mængder i frugter, grønsager, nødder, kerner, blomster og bark. Forsøg har vist, at vindruekerneekstrakt er meget biologisk tilgængeligt. I forhold til C- og E-vitamin og beta-caroten beskytter det betydeligt bedre mod frie radikaler - den iltning af fedtet, disse stoffer forårsager - og DNA-skader. Desuden viste vindruekerneekstrakt sig at kunne hæmme kræftceller i bryst, lunger og mave hos mennesker og samtidig fremme normale mavecellers vækst og levedygtighed.

Vindruekerneekstrakt beskyttede betydeligt bedre mod iltning og DNA-fragmentation end C- og E- vitamin kombineret. Desuden gav ekstraktet en fremragende beskyttelse mod lever- og nyreskader forårsaget af en overdosis af acetaminofen, iskæmi-reperfusionsskader i hjertet og hjerteanfald hos rotter. Det viste sig også at kunne deaktivere et kræftgen.

Topisk brug af vindruekerneekstrakt fremmede solbeskyttelsesfaktoren hos en gruppe frivillige, og tilskud af vindruekerneekstrakt lindrer kronisk bugspytkirtelbetændelse hos mennesker. Disse resultater viser, at vindruekerneekstrakt giver fremragende beskyttelse mod iltningsbelastning og vævsbeskadigelse forårsaget af frie radikaler.

Reference:
Toxicology, 7. august 2000;148(2-3):187-97.

Health News 2009

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012