Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Ginseng: Naturlig ginseng-ekstrakt gavner Parkinson's-patienter

Parkinson's er nr. 2 på listen over de mest almindelige nervenedbrydende lidelser, og den medfører ofte invaliderende sygdom og store udgifter for samfundet. Man har endnu ikke fundet en behandling, der definitivt kan bremse udviklingen af sygdommen. Neurodyn Inc. er en canadisk biotek-virksomhed, der identificerer, validerer og udvikler naturlige, biologiske midler til tidlig behandling af neruologiske sygdomme.

Ved hjælp af en Parkinson-model med langsom sygdomsudvikling har man påvist, at ginseng-ekstrakt kan give næsten 100% beskyttelse til nigrale dopaminerge neuroner og striatal innervation. Dette bekræfter tidligere forsøg fra samme virksomhed, hvor man påviste ekstraktets potentiale som nervebeskyttende behandling mod Parkinson's og introducerer en ny model for screening af nerve-beskyttende stoffer.

Neurodyn er i gang med at gennemføre et naturlægemiddelprogram med progranulin - et vækstfaktor-lignende protein med påvist nervebeskyttende aktivitet - til behandling af Parkinson's. Forsøg har vist, at nedsat ekspression af neruonalt progranulin er et tidligt tegn i udviklingen af dets patenterede dyremodel af amyotrof lateral sclerose-Parkinsonisme demenskompleks (ALS-PDC), hvilket tyder på, at progranulin måske spiller en rolle i den nervenedbrydende proces.

Naturprodukter kan spille en signifikant rolle for nedsættelse af risikoen ved at udvikle og markedsføre lægemidler og giver en række fordele frem for traditionelle lægemiddeludviklingsprogrammer. Ofte har disse naturlige produkter en kendt sikkerhedsprofil og traditionelle beviser for deres virkning ved visse sygdomme. Neurodyn kan drage nytte af reducerede produktudviklingsomkostninger på grund af færre lovgivningsmæssige krav til dokumentation, lavere omkostninger til kliniske forsøg og kortere udviklingstid fra udvikling til lancering.

Aldrende forbrugere vil gerne betale for at holde sig mentalt i god form. De virksomheder, der producerer fødevarer til særlige medicinske formål, er på nippet til at markedsføre produkter, som kan medvirke til at udsætte nervenedbrydende sygdomme. Der er fornyet interesse i den rolle, vitaminer og mineraler spiller som næringsstoffer til hjernen i forskellige livsafsnit. Ny forskning i fordelene ved flerumættede fedtsyrer på hjernens udvikling vil også give medicinske fødevarer, fødevare- og kosttilskud stort innovationspotentiale.

Læs også:
Ginseng-undersøgelsen 1987
Første store seriøse ginseng undersøgelse i Danmark
Ginseng-undersøgelsen 1991
Ginseng - undersøgelser stadig aktuelle

Health News 2013

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012