Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

CarniMax - store doser kan forbedre immunologiske og stofskiftemæssige parametre hos AlDS-patienter

Adskillige undersøgelser tyder på, at systemisk mangel på carnitin kan forekomme i forbindelse med AIDS, og at primær og sekundær carnitinmangel fører til kritisk dysfunktion i stofskiftet.

Tilskud af L-Carnitin til AIDS-patienters perifere, encellede blodlegemer (PBMC) resulterede i en betydelig forbedring af den phyto-hæmagglutinin-drevne formeringsreaktion. Indgivelse af store doser L-Carnitin (6 g pr. dag i to uger) til AIDS-patienter, som blev behandlet med zidovudin førte også til øget formering af PBMC og til en reduktion i mængden af triglycerider i blodet.

Desuden fandt man mod forsøgets slutning en reduktion i mængden af beta 2-mikroglobulin i blodet samt en reduktion i mængden af cirkulerende tumornekrose-faktor (TNF-) alfa - i overvejende grad hos patienter med stærkt forhøjede mængder.

Vore data tyder på, at L-Carnitin kan være medvirkende til at forbedre både immunreaktionen og fedtstofskiftet hos AIDS-patienter, uanset hvor stor en mængde L-Carnitin patienternes blod indeholdt ved behandlingens start.

Det er dog på nuværende tidspunkt stadig uklart, hvilken/hvilke mekanisme(r) der ligger bag de iagttagelser, vi har gjort. Der er brug for flere forsøg for at bekræfte hypotesen om, at L-Carnitin påvirker ekspressionen af HIV-fremkaldt cytokin.

CarniMax-mangel hos AIDS-patienter

FORMÅL: At evaluere carnitin- (3-hydroxy-4-N-trimethyl-ammoniobutanoate) mangel hos AIDS-patienter ved at måle det samlede indhold af carnitin i blodstrømmen, samt mængden af frit og kortkædet carnitin.

STRUKTUR: Vi foretog et åbent forsøg.

OPSÆTNING: Alle patienter blev tilset på klinikken for smitsomme sygdomme på Università La Sapienza i Rom.

PATIENTER, DELTAGERE: 29 AIDS-patienter i alderen 27-41 år, tidligere narkomisbrugere. 14 raske kontrolpersoner i samme aldersgruppe og med samme kønsfordeling.

INTERVENTION: Forsøgets deltagere fik 500-800 mg zidovudin dagligt i 2-28 mdr. (8 +/- 6 mdr.).

HOVEDMÅLEPUNKTER: Vi antog, at der var tale om carnitinmangel blandt forsøgsdeltagerne inden dataindsamlingen - på grund af tidligere rapporterede hjertesymptomer, muskelsvaghed, for lavt stofskifte og/eller cachexia (ekstrem svækkelse og afmagring).

RESULTATER: Et markant fald i både den totale og den frie mængde carnitin kunne iagttages hos 21 forsøgsdeltagere (72%). Ni af disse patienter havde også et lavt indhold af kortkædet carnitin.

KONKLUSION: Carnitin kan drænes fra AIDS-patienters krop, og dette kan forårsage ændringer i iltning af fedtsyrer og i energiniveauet.

Kilder:
De Simone C; Tzantzoglou S; Famularo G; Moretti S; Paoletti F; Vullo V; Delia S, Università di L'Aquila, Italien. Immunopharmacol Immunotoxicol (UNITED STATES) Jan 1993, 15 (1) p1-12.
De Simone C; Tzantzoglou S; Jirillo E; Marzo A; Vullo V; Martelli EA Dipartimento di Medicina Sperimentale, Università dell'Aquila, Italien. AIDS (UNITED STATES) Feb 1992, 6 (2) p. 203-5.

Health News 2011

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012