Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Sekundære plantestoffer

Af de ca. 60.000-100.000 sekundære plantestoffer, der findes i vores levnedsmidler, er indtil nu kun ca. 100 undersøgt nøjere. De mest interessante forskningsresultater viser følgende:

Sulfider virker ved hjerteproblemer, hovedpine, infektioner og svulster og har en antibiotisk, lipidsænkende og antithrombotisk virkning. Sulfidernes antimikrobielle virkning styrker immunforsvaret og tarmsystemet, hæmmer visse kræftformer og regulerer blodtrykket. Dermed er stoffet med til at sænke risikoen for hjerte-/karsygdomme og slagtilfælde.

Klorofyl er afgiftende, tarmrensende og betændelseshæmmende. Stoffet styrker desuden leverfunktionen og aktiverer de enzymer, der producerer A-, E- og K-vitamin.

Saponiner formindsker celledelingshastigheden i mave-/tarmkanalen og forebygger dermed tyktarmskræft. Stofferne sænker kolesterolspejlet og regulerer dannelsen af antistoffer.

Flavonoider styrker immunforsvaret, hæmmer betændelse og virker som stødpude mod frie radikaler. De forebygger visse kræftformer og regulerer blodtrykket. Dermed er de med til at nedsætte risikoen for hjerte-/karsygdomme og slagtilfælde.

Hvordan forskellige planters duft-, farve-, bitter- og aromastoffers indvirker på den menneskelige organisme er endnu et meget nyt felt inden for ernæringsforskningen. Først i begyndelsen af 1990’erne fandt man videnskabelige beviser for sammenhængen mellem de sekundære plantestoffer og det væsentligt lavere antal kræftsygdomme blandt personer, som spiser meget frugt og grønt.

Men de sekundære plantestoffer virker ikke kun kræfthæmmende - de beskytter også kroppen mod infektioner og regulerer immunforsvaret. De hindrer dannelsen af skadelige affaldsprodukter fra stofskiftet, forhindrer blodpropper og virker fordøjelsesfremmende. Men allerede eksisterende svulsters vækst kan de sekundære plantestoffer dog ikke standse.

Læs også om: Maximum - CellSikker

Health News 2004

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012