Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Zink bremser udbredt øjensygdom

Tilskud af zink ser ud til at forhindre synscellerne i at gå til grunde.

Zink kan blive det nye mirakelmiddel mod øjensygdommen senil makuladegeneration. Trods det lidet kendte navn er sygdommen en af de hyppigste årsager til nedsat syn og blindhed hos ældre mennesker.

Hidtil har man ikke kunnet behandle sygdommen, der viser sig ved, at syns- og nerveceller forsvinder fra øjets gule plet. Den gule plet er det område på nethinden, som giver os det skarpe syn og farvesynet.

I en amerikansk undersøgelse gav man i et år 151 patienter zink eller en virkningsløs tablet hver dag.

Natur-Drogeriets Zink tabletter, hvis kosten ikke er dækkende – ikke tilsat farve-, aroma- eller konserveringsstoffer - når zink skal være praktisk, prisgunstig og synkevenlig!

Da patienterne blev undersøgt et år senere, havde de zink-spisende mistet mindre af synet end kontrolgruppen. De havde heller ikke yderligere skader i øjet, f.eks. voksende blodkar, der ødelægger synet endnu mere hos patienter med senil makuladegeneration.

Forklaringen på zinks gavn lige virkning skulle være, at nogle enzymer i nethinden hos patienterne mangler zink og derfor ikke fungerer så godt. I nye forsøg med mange flere patienter vil forskerne se, om de første resultater holder stik. Hvis det er tilfældet, er der tale om en stor landvinding, for sammen med sukkersyge og grøn stær er senil makuladegeneration den vigtigste årsag til blindhed.

Nogle læger er dog bang for at give patienter zink mod øjensygdommen, Der skal nemlig bruges 200 milligram, hvilket er langt over det daglige behov på 15 milligram.


Health News 2004

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012