Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

D-vitamin kan beskytte mod øjensygdom

Store doser af D-vitamin kan mindske risikoen for aldersrelateret makulær degeneration (AMD), den førende årsag til blindhed, med næsten 60%, viser et nyt forsøg.

Et højt indhold af D-vitamin i blodet medvirker til at reducere risikoen for aldersrelateret makulær degeneration (AMD) - i hvert fald, hvis man er kvinde og under 75 år. En videnskabelig rapport, der blev offentliggjort i april-udgaven af Archives of Ophthalmology, viser, at de kvinder under 75 år, der spiste mest D-vitamin, havde en 59% lavere risiko for at udvikle AMD sammenlignet med de kvinder, der fik mindst D-vitamin.

Forsøget, som er det andet af sin art, der viser et omvendt proportionalt forhold mellem kroppens indhold af D-vitamin og risiko for AMD, er baseret på data fra i alt 1.313 kvinder. Forskere fra School of Public Health and Health Professions ved University at Buffalo, New York under ledelse af Amy E. Millen, Ph.D., valgte at undersøge blodets indhold af 25(OH)D, den foretrukne biologiske markør for D-vitaminstatus, fordi den afspejler både kosttilskud og den mængde D-vitamin, vi får fra solens stråler.

AMD er en kronisk øjenlidelse, hvor øjets makula ("den gule plet") nedbrydes, hvilket med tiden fører til uhelbredeligt synstab. Lidelsen rammer næsten 10% af den voksne befolkning fra 40 år og opefter i de industrialiserede lande.

Læs også:
Luteins alsidige rolle i spillet om vores helbred
Grå stær og aldersbetinget makulær degeneration
Lutein og zeaxanthin er gode for dine øjne
Lutein Complex - vejen til præcis måling af makulær pigmenttæthed
Lutein Complex - vejen til sunde øjne
E-vitamin og dine øjne
Lutein Complex: optimal livskvalitet er at kunne se!
Lutein Complex beskytter dine øjne mod alderssvækkelse
Lutein Complex modgår makulær degeneration
Lutein Complex - iøjnefaldende vigtigt
Lutein: 91% af alle øjenlæger mener, at lutein giver et sundt syn
E-vitamin kan forebygge blindhed
Blåbær/lutein-duoen forbedrer synet
Lutein Complex kan beskytte mod kræft i tyktarmen
Lutein og zeaxanthin beskytter dit syn

Kilde:
Vitamin D Status and Early Age-Related Macular Degeneration in Postmenopausal Women. Archives of Ophthalmology, 2011; 129(4):481-489.

Health News 2011

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012