Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Brottrunk og Fermentkorn - lægelige erfaringer

Af dr. med Udo Renzenbrink, Tyskland.

art-brotBrottrunk  er et mælkesurt gærprodukt af fuldværdigt økologisk korn. Gennem en særlig, omhyggelig gennemført gæring bliver der udvundet en naturlig væske med aktive fermenter og udviklings egnede mælkesyrer.

I de seneste år har Brottrunk vundet stigende udbredelse. Sunde mennesker bruger den gerne som et forfriskende middel ved overbelastning og træthed. Den er som brød et righoldigt næringsmiddel og derfor egnet til mennesker af alle konstitutioner. Således spiller det en betydningsfuld rolle i sygdomsforebyggelsen. Men produkterne har også vist sig værdifulde i behandlingen af forskellige sygdomme.

De stimulerer fordøjelsekirtlerne og modvirker derved træghed i fordøjelsen  af proteiner, kulhydrater og fedtstoffer. Derved kan næringsstofferne lettere nedbrydes i mave-tarmområdet. Følgen er, at opbygningen af nye substanser i selve organismen bedre kan udføres. I vore dage er de indre organer trods rigelig indtagelse af næringsmidler ofte uden tilstrækkelig næring. Det skyldes dels dårlig levnedsmiddelkvalitet, dels en ufuldstændig nedbrydelse og opbygning af næringssubstanserne. Her kan man også nævne Brottrunks gunstige virkning på tarmmiljøet gennem saneringen af tarmfloraen.

Gode behandlingsresultater foreligger ved diabetes i  forbindelse med en passende diæt. Havre arbejder godt sammen med Brottrunk. Ofte sker der allerede efter en 2-3 ugers kur en sænkning af blodsukkersspejlet. Ganske vist kan den helbredende virkning ved diabetes lade vente på sig i længere tid. Således indtrådte i ét tilfælde bedringen først efter 8 uger, men så var den også drastisk. Ved diabetes anbefales Brottrunk også i form af bade (en flaske til et karbad).

Usædvanligt gode resultater kan man opnå ved hudsygdomme.  I tilfælde af akne, hvor intet andet har hjulpet, har man med en kur med Brottrunk kunnet iagttage bedring indtil fuldstændig helbredelse. Et eksempel: en 22-årig kvindelig patient havde siden 1973 lidt af akne i ansigtet, på overarmene og overkroppen. Årelang behandling hos forskellige læger og naturlæger. Midt i 1982 begyndt med Brottrunk. Allerede bedring efter 4 uger. I slutningen af 1982 var højre arm og overkroppen helt betændelsesfri. I løbet af første halvår af 1983 fuldstændig helbredelse af alle betændelser. Siden midten af 1982 ingen anden terapi end et vandglas Brottrunk daglig (1/4 vandglas til hvert måltid).

Til de næsten uhelbredelige hudsygdomme regner man psoriasis.  Med Brottrunk har man opnået overraskende og vedvarende behandlingsresultater. Men også ved mindre forstyrrelser som hårtab, skældannelse og kløen i hovedbunden er Brottrunk gavnlig: man kan i sådanne tilfælde ved siden af drikkekuren også bruge den lokalt eller som badetilsætning.

En gunstig virkning af gærdrikken kan ses af styrkelsen af den menneskelige varmeorganisme: Manglen på  indre varme hører til de tidstypiske fænomener, som fører til civilisationssygdomme som hjerte/kredsløbssygdomme, sklerose, reuma, gigt og kræft. Den helbredende effekt indtræder for det meste allerede efter kort tids behandling med en afhjælpning af svækkelse og manglende energi og en regulering af blodtryksværdierne. Ved kræftsygdomme er ved siden af aktiveringen af varmeorganismen stimuleringen af celleåndingen, således som den findes med det mælkesure gæringsprodukt ifølge Kuhl og Eichholz, af interesse. Desuden skal nævnes de fordele, der er ved, at tarmens gærings- og forrådnelsesprocesser modvirkes. Dermed bekæmpes den indre forurening, der ligger beslag på  immunforsvaret.

Ved influenza og forkølelse  hjælper Brottrunk med til at forkorte sygdomsforløbet. Almentilstanden bliver mindre forringet, og den fulde arbejdsevne genvindes hurtigere.

Fermentkorn  kapsler udvindes som en fast substans sammen med Brottrunk og tørres på en skånende måde. Det understøtter og udvider den beskrevne virkning af Brottrunk, men kan også anvendes alene. Samtidig griber den stabiliserende og regulerende ind i mave- og tarmvirksomheden og modvirker usunde gærings- og forrådnelsesprocesser i tarmen. Da Fermentkorn kapsler er særlig rig på mineralstoffer, kan ikke mindst det menneskelige nervesystem  påvirkes på en gunstig måde. Ved multipel sklerose har en terapi med Fermentkorn kapsler sammen med Kanne-Brottrunk ført til en tydelig forbedring. Kontrolundersøgelser må endnu gennemføres over en årrække.

Udbredte er i dag også depressive tilstande, samt hovedpine og migræne.  Disse er ofte ikke blot begrundet i psykiske forhold, men kan også have deres årsag i organiske funktionsforstyrrelser, f.eks. i leveren. Her har en terapi med Fermentkorn kapsler ofte vist sig nyttig.

Brottrunk forhandles i flaske med 750 ml.

Fermentkorn i kapsler (450 mg i dåse med 160 stk.) indeholder 3,2% mælkesyre. Betragtes af mange brugere som et mere sikkert alternativ til mælkesyrebakterie kapsler og -tabletter, der meget let kan miste deres virkning på grund af for stærk opvarmning.

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012