Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Lægen si'r, at du skal spise vitaminer!

Flere og flere bliver overbevist om, at det er vigtigt at tage en daglig multivitaminpille for at forebygge sygdom.

For første gang skriver det indflydelsesrige tidsskrift Journal of the American Medical Association (JAMA), at alle voksne bør tage en multivitaminpille dagligt for at forebygge kræft- og kredsløbssygdomme. Rapporten, som er skrevet af forskere og læger fra Harvard Medical School i Boston, bygger på en gennemgang af 152 undersøgelser foretaget over de sidste 40 år.

Holistisk indstillede læger, som har prist vitaminerne til skyerne gennem flere årtier, mener, at mange af de mere konventionelt indstillede læger vil tage undersøgelsens resultater seriøst og oftere anbefale multivitaminpiller til deres patienter fremover. "JAMA læses ikke blot af mange - bladet opfattes også som troværdigt og temmelig konservativt", siger Neal Barnard, M.D., som er formand for den uafhængige organisation Physicians Committtee for Responsible Medicine i Washington, D.C.

Læs mere om: MAXIMUM - det bedste vitamin- og mineraltilskud med garanti!

Statistikkerne tyder på, at amerikanerne har brug for at høre noget mere om vigtigheden af at tage multivitaminpiller. Kun 20-30% af den voksne befolkning spiser de anbefalede 5-9 portioner frugt og grønsager pr. dag - hvilket betyder, at det store flertal har øget risiko for fejlernæring og kroniske sygdomme. "Uanset om man spiser en velafbalanceret kost, bør man tage en multivitaminpille", siger Barnard. Selv dem med den sundeste kostsammensætning kan mangle vitaminer - specielt D og B12, siger han.

De fleste eksperter er enige om, at man kan tage en hvilken som helst multivitaminpille - blot den indeholder 100% af den anbefalede dagsdosis af de enkelte vitaminer. Dog anbefaler Barnard, at man vælger en variant UDEN jern (medmindre man har fået konstateret decideret jernmangel), da jern kan være skadeligt i høje doser. Og da A- og D-vitamin også kan være skadeligt i høje doser, så anbefales det, at man vælger et kosttilskud, som indeholder betacaroten (som er et forstadie til A-vitamin) og 400 I.E. af D-vitamin. Og endelig bør multivitaminpillen tages sammen med et måltid. Flere undersøgelser har nemlig vist, at maden hjælper kroppen til at optage næringsstofferne mere effektivt.

Læs om: Bamse børnevitaminer gi'r dit barn en sund start

Health News 2003/2013

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012