Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Nigella sativas kræfthæmmende aktivitet

Frø fra Nigella sativa (sortkommen) har i århundreder været et vigtigt krydderi og naturmiddel mod mange sygdomme i den gamle lægekunst, f.eks. Unani, Ayurveda og kinesisk og arabisk medicin. Mange aktive indholdsstoffer er blevet isoleret fra Nigello sativa, herunder thymoquinon, thymohydroquinon, dithymoquinon, thymol, carvacrol, nigellimin-N-oxid, nigellicin, nigellidin og alfa-hederin. Desuden har man identificeret ganske mange farmakologiske virkninger ved sortkommenfrø, -olie, -ekstrakt og disses aktive ingredienser: immunstimulerende, betændelseshæmmende, blodsukkersænkende, blodtrykssænkende, astmadæmpende, antimikrobial, parasitdræbende, antioxidant og kræfthæmmende.

Kun få har gennemgået de medicinske egenskaber ved Nigella sativa og beskrevet de kræfthæmmende egenskaber. En søgning i den medicinske litteratur har vist, at der på det seneste er udført mange forsøg med de kræfthæmmende aktiviteter ved Nigella sativa og nogle af dets aktive stoffer, f.eks. thymoquinon og alfa-hederin. Forsøg med akut og kronisk toksicitet har på det seneste bekræftet, at sortkommenolien og dens primære aktive ingrediens, thymoquinon, er sikkert, særligt ved oral indgivelse.

Formålet med nærværende analyse var at opsummere de ekstremt værdifulde forsøg, der er udført af forskellige forskergrupper i virkningen af sortkommenfrø, ekstrakter og aktive stoffer mod kræft. Af særlig interesse er de forsøg, der har forbindelse til den underliggende virkemekanisme, thymoquinon-afledte stoffer, nano-thymoquinon og kombinationer af thymoquinon og almindeligt anvendte cytotoksiske midler.

Vi håber, at denne metaanalyse vil inspirerede andre forskere til at foretage yderligere prækliniske og kliniske forsøg for at evaluere den kræfthæmmende aktivitet ved Nigella sativa og plantens aktive indholdsstoffer og ekstrakter.

Kilde: Randhawa MA, Alghamdi MS. Anticancer activity of Nigella sativa (black seed) - a review. Am J Chin Med. 2011;39(6):1075-91.

Health News 2016


 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012