Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Muno Colostrum - mere info

Diabetes
Kroppen har brug for IGF-1 for at omdanne energi i den såkaldte Krebs-cyklus. Med alderen producerer kroppen mindre og mindre IGF-1. Man har kunnet påvise en sammenhæng mellem en utilstrækkelig mængde IGF-1 og et øget antal tilfælde af diabetes type 2 samt problemer med at tabe sig på trods af hensigtsmæssige kost- og motionsvaner. IGF-1 er den mest fremherskende vækstfaktor i neovite.

En undersøgelse fra 1990 tyder på, at et tilskud af colostrum kan være særdeles velegnet til behandling af diabetes-patienter. Undersøgelsen bygger på det faktum, at en af de vigtigste af kroppens reparationsfaktorer, IGF-1, kan stimulere udnyttelsen af glucose. Forskerne fandt frem til, at plasmaindholdet af IGF-1 var lavere hos diabetikere end hos raske personer. Efter indgivelse af IGF-1 til patienter kunne lægerne påvise en fordobling af glucosetransporten til musklerne.

"IGF-1 stimulerer glucose-udnyttelsen. IGF-1 fra køers colostrum (som er identisk med menneskets) kan give en effektiv akut behandling for hyperglykæmi (forhøjet blodsukker). IGF-I kan fungere som et effektivt alternativ til insulin ved at stimulere transporten til diabetisk muskelvæv. Plasmaindholdet af IGF-1 hos diabetikere er lavere end hos raske personer. IGF-1-receptorer findes i menneskets muskler. IGF-bindingen ligger på 24% af insulinets binding. IGF-1 stimulerede glucosetransporten til det dobbelte niveau, men stimulerede ikke transporten hos svært overvægtige forsøgspersoner".

Muno Colostrum og heling af sår, brud og vævsskader
Kombinationen af immunfaktorer og reparationsfaktorer i Muno Colostrum er ekstremt værdifuld, når det gælder reparation af beskadiget væv.

Immunfaktorerne er med til at forebygge infektion og gør det muligt for kroppen at fortsætte helingsprocessen. Alle reparationsfaktorerne (EGF, TGF, IGF-1) og mineralerne i neovite medvirker til stimulering af celle- og vævsvækst ved at aktivere DNA-dannelsen. De hjælper ved helbredelsen af sår, brandsår, sår efter kirurgiske indgreb og betændelsessygdomme.

Muno Colostrums sårhelende egenskaber har en gavnlig indvirkning på huden, musklerne, brusken, knoglerne og nervecellerne i hele kroppen, fordi stoffet medvirker til at reducere smerter og hævelse og øger mobiliteten og bevægelsesfriheden.

Muno Colostrum kan påvirke disse faktorer i positiv retning, specielt efterhånden som aldringsprocessen fører til en reduktion i hormonniveauet og en mindskelse af de reparationsfaktorer, der produceres i kroppen med osteoporose og tab af muskelmasse til følge.

Reparationsfaktorer spiller en vigtig rolle for kontrollen med ny knoglevækst og kan stimulere til dannelse af ny knoglevæv, som igen modvirker osteoporose.

De mest fremherskende faktorer er dem, der produceres lokalt af osteoblaster, og som findes i knoglerne. De omfatter IGF, FGF, TGF og knogle-morfogenetiske proteiner. En forøgelse af disse faktorer i blodet kan udløse helingsprocessen ved knoglebrud - en proces, som enten forløber langsommere eller slet ikke igangsættes hos ældre mennesker.

"Det er et omfattende problem, når kroniske sår ikke vil heles. Læger antyder, at vækstfaktorer er vigtige for at fremme sårhelingen. Fremskyndet heling er mulig ved behandling af kvæstelser og sår som følge af kirurgiske indgreb".

"IGF-1, som findes i colostrum, stimulerer knogle- og muskelvækst og regeneration af nervevæv. Desuden resulterede topisk anvendelse af colostrum på sår i en mere effektiv helingsproces".

Referencer
Uddrag af Dohm Elton, et al: IGF-1 Stimulated Glucose Transport. Diabetes, 30. sept. 1990, s. 1028-32
Drs. Bhora, et al., Journal Surgical Ressource
Drs. Skottner, Arrhenius-Nyberg, Kanje og Fryklund, Acta. Paediatric Scandinavia, Sverige

Health News 2009

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012