Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Cayenne - hvordan virker det?

Cayenneplanten (også kendt som Capsicum annuum, Capsicum frutescens) stammer oprindeligt fra Sydamerika, men bruges nu over hele verden som fødevare og krydderi. Cayenne er i nær familie med peberfrugt, jalapenos, paprika og andre peberarter.

Den stærke cayennefrugt er i århundreder blevet brugt som medicin. Man anså den for at have en sundhedsfremmende virkning på forskellige fordøjelsesproblemer, bl.a. mavesmerter og -krampe og luftdannelse. Tidligere blev cayenne også ofte anvendt til behandling af kredsløbssygdomme -og den bruges stadig traditionelt inden for urtemedicinen som kredsløbstonikum (dvs. et stof, der menes at gavne kredsløbet).

BODY-HEAT kapsler - meget prisgunstige og solgt i årtier, fordi de virker!

Cayenne indeholder capsaicin - det stof, der gør stærke peberfrugter stærke, og som er kendt for at kunne øge stofskiftet. Det er capsaicin, der får dig til at føle dig varm og svedig, når du spiser stærkt krydrede fødevarer. En anden fordel ved cayenne er, at den har en fordøjelsesfremmende virkning: Den øger udskillelsen af mavesyre og dermed optagelse og udnyttelse af andre urter, der indtages sammen med cayenne.

Dobbelt-blind forsøg med raske japanske kvinder og hvide mænd har påvist en appetitnedsættende virkning ved indtagelse af cayenne-peber sammen med måltidet, og at cayenne øger stofskiftet hos japanske kvinder. Begge forsøg tyder dermed på, at cayenne sikrer et hurtigere og lettere vægttab.

Hvem gavner det?
Sammen med andre urter kan capsaicin øge stofskiftet og er velegnet til alle, der ønsker at tabe fedtvæv på en sikker og hurtig måde.

Hvor meget skal jeg bruge?
Cayenne fremmer vægttab ved at øge stofskiftet og bremse appetitten. Ca. 400 mg (koldformalet) i 3-6 doser dgl. bør være nok til at fremme vægttab i kombination med en fornuftig kost og regelmæssig motion.

Referencer:
Henry, C. J. K. (1986). Effect of spiced food on metabolic rate. Human Nutrition: Clinical Nutrition, 40, 165-168.
Yoshioka, M, St-Pierre, S, Drapeua V (1999). Effects of red pepper on appetite and energy intake. Britisk Journal of Nutrition 82, 115-123.

Health News 2010

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012