Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Chili kan fremme insulinkontrollen

Regelmæssig indtagelse af chilipeber kan forbedre kontrollen med insulinniveauet efter et måltid - og dermed hjælpe svært overvægtige og diabetikere, viser et australsk forsøg.

Chilipeber, som indeholder masser af antioxidanter, er før blevet sat i forbindelse med hæmning af væksten i kræftceller i bugspytkirtlen, og man mener også, at stoffet capsaicin kan mindske optaget af fedt og energi, når det tilsættes kosten. Nu har forskere fra University of Tasmania offentliggjort resultaterne af et mindre klinisk forsøg med mennesker, som viste, at hvis man regelmæssigt spiser et måltid tilberedt med chili, kan man forbedre insulinkontrollen med ca. 60%.

Forskerne forsøgte ikke på at ekstrahere capsaicin - det aktive stof, som giver chili sin stærke smag og virkning - og det skal bemærkes, at chili også indeholder antioxidanter som lutein, C-vitamin og beta-caroten. Man tog blodprøver for at måle serumindholdet af glucose, insulin og C-peptid (et andet mål for insulinniveau - insulin produceres ved opdeling af såkaldt pro-insulin, som danner ét insulinmolekyle og et C-peptid).

Man fandt frem til, at efter chili-kostprogrammet steg glucoseniveauet mindre end i den periode, da deltagerne spiste deres normale (ikke-krydrede) kost. "Chilikosten resulterer muligvis i lavere udskillelse af C-peptid og insulin og øget udskillelse af insulin fra leveren, og virkningen er større, hvis chili indtages regelmæssigt", skriver forskningsleder Kiran Ahuja.

Man har ikke kunnet identificere den nøjagtige mekanisme bag virkningen, men forskerne mener, at stoffer i chili har indflydelse på receptorer i leveren, som derefter påvirker produktion og/eller udskillelse af insulin. "Der er behov for yderligere forsøg for at bekræfte dette resultat hos personer, der har en øget risiko for overproduktion af insulin og for at fastslå, om en forbedret insulinreaktion kan fremkalde negative virkninger på stofskiftet hos overvægtige og svært overvægtige", konkluderer Ahuja.

BODY-HEAT kapsler - når chili skal være virksom, praktisk og prisgunstig!

Kilde: American Journal of Clinical Nutrition. Vol. 84, s. 63-69.

Health News 2011

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012