Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Kosttilskud kan afhjælpe asocial opførsel

Tilskud af vitaminer, mineraler og essentielle fedtsyrer kan have en gavnlig indvirkning på unge indsattes asociale opførsel i fængslerne.

Baggrund
Man har fundet beviser for, at mange lovovertrædere spiser en kost, der mangler de væsentligste næringsstoffer, og at dette kan påvirke deres opførsel i negativ retning.

Mål
At foretage en empirisk test af, om et fysiologisk dækkende indtag af vitaminer, mineraler og essentielle fedtsyrer kan medføre en reduktion i omfanget af asocial opførsel i fængslerne.

Metode
Dobbeltblind, placebo-kontrolleret, randomiseret eksperiment med kosttilskud til 231 unge, voksne indsatte. Sammenligning af disciplinære overtrædelser i fængslet før og under behandlingen med kosttilskud.

Resultater
Sammenlignet med placebo-gruppen begik de, der fik kapsler indeholdende de aktive stoffer, 26,3% færre disciplinære overtrædelser (95% CI 8,3-44,33% - P=0,03, to-sidig). Sammenlignet med udgangspunktet ved forsøgets start var virkningen for den gruppe, der fik de aktive stoffer i minimum 2 uger (n=172), et gennemsnit på 35,1% færre disciplinære overtrædelser (95% CI 16,3-53,9% - P<0,001, to-sidig), mens placebogruppens resultater forblev inden for standardmåleområdet.

Konklusioner
Omfanget af de indsattes asocial opførsel i fængslerne, herunder voldsepisoder, kan formindskes ved at give tilskud af vitaminer, mineraler og essentielle fedtsyrer. Lignende resultater vil gøre sig gældende for personer, der spiser en dårlig kost i samfundet uden for fængslerne.

Læs også:
Dette bør du vide om vitaminer og mineraler
Vitaminskandalen
Vitamin- og mineralguide fra A til Zink
Vitaminer og mineraler – hvilke og hvorfor?
Mineraler – godt at vide
Dette bør du vide om vitaminer og mineraler
Vitaminer og mineraler – får vi nok?
Vitaminer og mineraler – hvilke og hvorfor?
Ingen skader af kosttilskud i DK i 10 år

Health News 2005

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012