Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Carnitin-miraklet

Vores gener bestemmer, hvad kroppen har brug for af ernæring. Og netop dét er vores største problem, for vi har stadig stenaldergener her i vores højteknologiske verden med for store krav, for meget stress og en kost, der ikke passer til kravene. Det er især kritisk, at kød udgør en mindre og mindre del af vores mad, og at det kød, vi spiser, er fyldt med usunde omega 6-fedtsyrer på grund af moderne husdyrhold.

Det fører til, at mennesker i alle aldre kommer til at mangle to livsnødvendige stoffer: L-carnitin og omega 3-fedtsyrer. Følgerne af mangel er nedsat præstationsevne, kropslig og mental udmattelse, for dårlig fedtomsætning, forhøjet fedtaflejring i vævet, større tilbøjelighed til at få infektioner og forhøjet blodfedtværdi.

Gør man ikke noget ved denne mangel, kan det føre til en betydelig sundhedsrisiko. Især vegetarer er specielt i farezonen, fordi de udelukkende spiser planteføde og dermed kommer til at mangle L-carnitin.

Da kroppen ikke er i stand til selv at afhjælpe manglen på L-carnitin og omega 3-fedtsyrer, må stofferne tilføres kroppen udefra.

L-carnitin og omega 3-fedtsyrerne forstærker hinandens virkning. De sørger for et sundt stofskifte og en afbalanceret energiomsætning i menneskekroppen. Hvor meget energi afhænger af, hvor meget L-carnitin, der findes i musklerne.

Forebyggelsen af muskelsmerter kan blive endnu bedre, hvis man kombinerer L-carnitin med et omega 3-koncentrat. De "usunde" omega 6-fedtsyrer, som findes i vores mad, fremmer betændelsesreaktioner, mens omega 3-fedtsyrerne virker målrettet mod disse omega 6-fedtsyrer og samtidig forøger virkningen af L-carnitin.

Ved at øge kroppens nedbrydning af fedt sørger L-carnitin og omega 3-fedtsyrer for at vedligeholde en sund kropsvægt, da L-carnitin transporterer fedtsyrer fra blodet ind i muskelcellerne. Der omdannes de til energi.

Uden L-carnitin samler fedtet sig i vævene. Denne egenskab er specielt vigtig for overvægtige, da L-carnitin smelter overflødigt kropsfedt ved at øge forbrændingen. Desuden understøtter det kroppens immunforsvar.

L-carnitin beskytter ikke blot sportsfolk, men også utrænede, sunde mennesker mod muskelsmerter. Musklerne kan nemlig klare en større belastning med L-carnitin, man får langt mindre ondt efter overbelastning, og smertegrænsen forhøjes.

De der tager carnitin, taber sig 11 gange hurtigere end dem, der kun følger et kost- og træningsprogram (Acta Nurtimenta Sinica, 1997; 19(2): 146-51).

L-carnitin øger også de aerobe sportspræstationer (Nutrition Research 1997; 17: 405-14) og er et meget lovende næringsstof til forebyggelse af Alzheimers (Neurology 1991; 41: 1726-32).

Health News 2011

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012