Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Lungekræft, antioxidanter og kemoterapi

Denne undersøgelse evaluerede 18 ikke-randomiserede patienter med småcellet lungekræft, som ud over den gængse behandling af denne kræftform fik med antioxidanter i farmakologiske doser. De antioxidanter, forsøgspersonerne fik, omfattede retinol, betacaroten, E-, B1-, B2-, B3-, B5-, B12-, C- og D-vitamin samt biotin og essentielle fedtsyrer. Desuden fik de sporelementerne mangan, vanadium, magnesium, kalk, zink, kobber, natriumselen, kromtriklorid og kiselgur. Behandling med antioxidanter kombineret med kemoterapi og strålebehandling forlængede levetiden for patienter med småcellet lungekræft sammenlignet med de fleste andre former for kombinationsbehandling. Forfatterne bemærker desuden, at de patienter, der fik antioxidanter, bedre kunne tåle såvel kemoterapien som strålebehandlingerne. Doseringen af disse næringsstoffer lå langt højere end de anbefalede dagsdoser og anses for farmakologiske doser i stedet. Der kunne ikke påvises bivirkninger ved behandlingen med antioxidanter. På grund af den øgede tolerance overfor kemoterapien viser resultaterne af dette forsøg, at der kan foretages mere dybtgående og længerevarende behandlingsforsøg uden øget belastning. Det er interessant at bemærke, at de patienter, der overlevede sygdommen, havde et betydeligt højere indhold af zink i blodet før antioxidant-behandlingen end dem, der måtte bukke under for sygdommen. Forfatterne mener, at denne form for behandling kan forstærke virkningen af de almindeligt anvendte former for behandling af smacellet lungekræft ved at nedsætte omfanget af bivikningerne og styrke immunforsvaret. Der er planlagt flere undersøgelser af antioxidant-behandling i kombination med traditionel kræftbehandling.

Kilde: "Treatment With Antioxidant and Other Nutrients In Combination With Chemotherapy and Irradiation in Patients With Small-Cell Lung Cancer ", Jaakkola, K., et al, Anticancer Research, 1992.

Health News 2004

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012