Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Kinesisk Malurt med artemisinin - et anti-malariamiddel

På verdensplan bliver ca. 500 mio. mennesker hvert år ramt af malaria. Mellem to og tre mio. dør af sygdommen, og af dem er mange børn under fem år.

Malaria overføres fra en person til en anden af moskitoer af arten Anopheles. Når moskitoen trækker blod fra en smittebærer, opsamler den også malaria-parasitter (en art mikrober kaldet plasmodium). Når den så trækker blod fra en anden person, sprøjter den samtidig plasmodium ind i denne anden person sammen med spyt. Plasmodiet finder vej til leveren og derfra ind i de røde blodlegemer. Den ramte bliver syg 7-10 dage, efter at smitten er overført.

Da malaria-mikrober i løbet af de senere år er begyndt at blive resistente over for de gængse malariapræparater, som ellers er blevet brugt til at behandle sygdommen i mange år, bliver disse præparater gradvist mindre effektive, og oftere og oftere oplever man, at de ikke længere er i stand til at kurere sygdommen. Planten Artemisia Annua er i årevis blevet anvendt af kineserne til at behandle febersygdomme - og i de senere år også til behandling af malaria.

Vilde arter af Artemisia annua vokser over hele verden. Den hybrid, som kaldes Artemisia annua anamed, er blevet fremelsket af planter, der er hjemmehørende i Kina og Vietnam. Blandt dens egenskaber kan nævnes, at den gror i tropiske egne, og den har en stor mængde blade, som er rige på artemisinin - den specifikke ingrediens, som skal bruges til behandlingen af malaria. Denne hybrid kan blive op til to meter høj, men den kan ikke tåle frost og kræver derfor omhyggelige dyrkningsmetoder.

Fra fire sundhedscentre og klinikker i den Demokratiske Republik Congo har vi fået detaljerede beskrivelser af, hvordan man her behandler de individuelle patienter, evt. bivirkninger ved behandlingen, patienternes kliniske fremskridt, samt resultaterne af de laboratorietests, man har foretaget. Det skal lige nævnes, at disse fire sundhedscentre arbejder fuldstændigt uafhængigt af hinanden.

I alt 254 patienter blev behandlet med te, der var fremstillet som beskrevet herover. Af denne gruppe 236 patienter (93%) blev helbredt, og deres blod var ved den afsluttende undersøgelse fuldstændigt fri for parasitter. Hos 218 patienter (86%) forsvandt symptomerne helt i løbet af behandlingen. (5 g te = 10 kapsler, 3 morgen, 3 middag og 4 aften, behandlingstid 7 dage).

Ifølge litteraturen på dette område har Artemisinin-midlet Artesunate en helbredelsesrate, der ligger mellem 72% og 90% (Karbwang et al, 1994). Dette resultat tyder på, at brugen af denne te giver et lignende eller endog bedre resultat end de syntetisk fremstillede malariapræparater - hvis skyhøje priser gør dem helt utilgængelige for de fleste patienter i lokalområderne.

Læs også:
Snylteren forvandler sig ind i vores celler

Kilde: Doctors for Life, 17. juli 2001

Læs mere om Kinesisk Malurt her!

Health News 2004

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012