Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Veneproblemer: vær god ved dine ben på arbejdspladsen

Læg benene op på skrivebordet - nåja, det er måske ikke så velset, men det er en meget enkel og virkningsfuld måde at undgå venestaser på. Men der findes flere nemme tips til venepatienter på arbejdspladsen.

Sidder eller står du meget, mærker du hurtigt, at dine ben bliver trætte og tunge. Du bruger ikke benmusklerne, og blodet staser op i venerne. Derfor bør du sørge for at bevæge dig mest muligt for at aktivere din venepumpe og dermed støtte venesystemet.

Praktiske tips for personer, der sidder eller står meget
Lav med jævne mellemrum afspændingsøvelser, kør fødderne rundt i cirkler og vip dem frem og tilbage. Står du meget op, så vip indimellem op på tåspidserne. Planlæg dagen, så du går mest muligt: Hen til kopimaskinen og op i kantinen - og tag trappen i stedet for elevatoren.

Apropos kantine: Lad fast food-maden ligge, og spis helst mad, der indeholder meget lidt salt og mange vitaminer og fibre, for også forkert kost kan føre til venelidelser. Og glem ikke at drikke.

Skal du sidde længe ved skrivebordet, så skal det ikke foregå med korslagte ben eller ankler, for det betyder overarbejde for de små vener. Det er bedre at sætte fødderne fladt i gulvet eller evt. bruge en fodskammel. Du skal også sidde rigtigt: Kontorstolen skal være let polstret og have den rigtige højde, så dine fødder ikke dingler, og du ikke standser blodtilførslen i låret.

Sørg for at have bekvemt fodtøj og løstsiddende tøj på. Høje hæle hæmmer venepumpen, og ligeså skadelige er smalle, spidse sko, som man skal tvinge fødderne ned i. Pin ikke dig selv med kropsnære jeans, som i løbet af dagen kan standse det venøse tilbageløb.

Og hvis du ikke kan komme til at lægge benene op i løbet af dagen, skal du sørge for at indhente det forsømte, så snart du kommer hjem - og skynde dig at gøre noget godt for dine vener.

Læs også:
Easy Legs - mod åreknuder og dårligt kredsløb i benene
Englinol Balsam
E-vitamin - min personlige erfaring

Kilde: Gesunde Medizin 7/2001

Health News 2003

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012