Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Ginseng kan medvirke til at behandle schizofreni

Forsøg viser, at et urtepræparat måske kan medvirke til at reducere symptomer, der ellers har vist sig svære at behandle

Washington, 8. maj 2008: En type asiatisk ginseng viser lovende resultater til lindring af schizofreni-symptomer, som ellers kan være hårdnakkede at behandle.

I et mindre forsøg havde patienterne færre negative symptomer - f.eks. manglende motivation og alvorlig mangel på følelsesmæssig udtryksevne - når de tog Panax ginseng i forhold til placebo.

Når ginseng skal være virksom, naturlig og prisgunstig!

3,2 millioner amerikanere er ramt af schizofreni. Selvom der ikke findes nogen egentlig kur, er anti-psykotiske midler meget effektive til at reducere dét, lægerne kalder "positive" symptomer - hallucinationer, vrangforestillinger og forstyrret tankegang.

Men "det mest invaliderende er de 'negative' symptomer og mentale handicaps", siger leder af National Institute of Mental Health, Thomas Insel, M.D. De omfatter mangel på følelsesmæssigt udtryk, manglende glæde eller motivation i dagligdagen og manglende evne til at føre en meningsfyldt samtale - selv i tilfælde, hvor patienten tvinges til at interagere med andre.

Dyre- og laboratorieforsøg tyder på, at Panax ginseng påvirker nogle af de samme hjernereceptorer som de medicinske præparater, der er udviklet til at behandle både negative og positive symptomer på schizofreni, lyder det fra canadiske forskere.

De har undersøgt virkningen af Panax ginseng på 42 schizofreni-patienter, som led under negative symptomer på trods af behandling med anti psykotisk medicin.

Ginseng og schizofreni-symptomer
Patienterne fik enten én af to doser Panax ginseng eller placebo i en periode på otte uger. Derefter krydsede man over, så de patienter, der fik ginseng, gik over til placebo i en tilsvarende periode - og omvendt. Patienterne fortsatte med at tage deres anti-psykotiske medicin under forsøget.

Resultaterne viste, at patienterne kun havde halvt så stor risiko for mangel på følelsesmæssigt udtryk ved den højeste dosis (200 mg) ginseng i forhold til placebo.

Den høje dosis reducerede også i statistisk signifikant grad de øvrige negative symptomer, siger Simon S. Chiu, M.D., Ph.D., professor i psykiatri ved University of Western Ontario. "Modsat vores forventninger fortsatte ginsengens symptom-reducerende virkning efter, at patienterne var 'krydset over' til den modsatte form for behandling", siger han til WebMD.

Bivirkninger, bl.a. mundtørhed og forstoppelse, var ikke mere fremherskende ved ginseng-behandling i forhold til placebo.

Resultaterne blev præsenteret ved det årlige møde i American Psychiatric Association.

Chiu siger: "Det er for tidligt at sige til folk, at de skal tage ginseng mod schizofreni, men stoffet har vist lovende takter som komplement til andre anti-psykotiske midler". Der er grundlag for at foretage et større og længerevarende forsøg, hvor man undersøger asiatisk ginseng over for placebo til schizofreni-patienter, hvis negative symptomer fortsætter ved indtagelse af anti-psykotisk medicin, tilføjer han.

David Baron, DO, formand for den komité, der udvalgte de forsøg, der skulle præsenteres på mødet, siger til WebMD, at nogle forsøg med komplementære og alternative midler "mangler videnskabeligt grundlag. Men potentielt er resultaterne lovende".

"Der er et signal i dette: Det faktum, at Panax ginseng har indvirkning på de samme receptorer i hjernen [som anti-psykotiske midler] gør, at det er værd at udforske", siger Baron, der er professor og leder af psykiatri-afdelingen ved Temple University i Philadelphia.

GINSENG G 1000 - den ægte ginseng, der giver dig mest for pengene

Også den bedste, fordi:

  • Panax GINSENG G 1000 er fremstillet af REN KOREANSK GINSENG, som eksperter betragter som verdens bedste,
  • Panax GINSENG G 1000 er standardiseret, dvs. dens aktive bestanddele (ginsenosiderne) bevares i konstante mængder,
  • Panax GINSENG G 1000 kontrolleres løbende af specialiserede laboratorier, der udsteder anolysecertifikater,
  • Panax GINSENG G 1000 er den ginseng på det danske marked, der har det højeste indhold af aktive ginsenosider; dette er blevet bekræftet af en specialundersøgelse i Danmark i 1987,
  • Panax GINSENG G 1000 har dermed også vist sig at være det ginsengpræparat, som gi'r dig mest for pengene,
  • Panax GINSENG G 1000 er et 100% naturprodukt og ligger dermed afstand til ginseng produkter, der indeholder over 80% syntetisk sukkervand mm.

250 ml tonikum, 30 & 100 ker, ÆGTE RØD PANAX GINSENG 90 kapsler.

Læs også:
Ginseng - himmelsk rod
Ginseng – hvid og rød – ny viden
Ginseng-undersøgelsen 1987
Ginseng gør at mænd kan mere
Ginseng - bank energien op!
Panax Korea Ginseng
Ginseng - sensationen blandt planterne

Health News 2009

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012