Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Antioxidanter kan reducere risikoen for øjenforkalkning (ADM)

Ved at øge indtagelsen af C- og E-vitamin, zink og beta-caroten kan man redu­cere risikoen for aldersrelateret makulær degeneration (AMD) med en tredje­del, viser nyt hollandsk forsøg.

"I dette forsøg kunne vi konstatere en sammenhæng mellem et højt kostmæssigt indtag af beta-caro­ten, C- og E-vitamin og zink og en stærkt reduceret risiko for udvikling af AMD hos ældre ", skriver hovedforfatter Redtner van Leeuwen.

AMD rammer den centrale del af nethinden, kaldet makula, som kontrollerer skarpsynet. Sygdom­men indskrænker derfor synsevnen betydeligt hos patienterne. Over 10 mio. mennesker er ramt ale­ne i USA, mens tallet på verdensplan ligger på 15-20 mio. Sygdommen er den vigtigste årsag til blindhed hos personer over 50 år.

De nye forskningsresultater, som blev offentliggjort i Journal of the American Medical Association (bind 294, 28. december 2005, s. 3103-3107), understøtter Age-Related Eye Disease Study (AREDS) fra 2001, som viste, at kosttilskud med op til 13 gange den anbefalede dagsdosis af disse antioxidanter var i stand til at bremse sygdommens udvikling i løbet af fem år - både i tidlige og sene stadier.

Men i modsætning til AREDS, som fokuserede på tilskud af antioxidanter for personer, som allere­de lider af AMD, er det første gang, at et forsøg har rapporteret om en reduktion i risikoen for AMD ved indtagelse af en kost, der er rig på antioxidanter.

Læs også:
Mega C vitamin
E-vitamin - nedsat risiko for hjertedød
Bio Betacaroten-kapsler
Zink er vigtigt for din krop

Health News 2007

 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012